gastro postao
Za dvadeset minuta pripremite jelo u kojem uživa i poznata Britanka Mary Berry.
Ako ste bacili oko na show The Great British Bake Off, onda sasvim sigurno znate kako je Berry autoritet u gastronomskom području. Mi smo već isprobali i s vama podijelili recepte za kolač od jabuka i krem juhu od mladog graška, a sada vam prenosimo i tajnu njenog lososa iz pećnice.
Poslužite ga uz krumpiriće i salatu i uživajte!
Sastojci:
- 6 fileta lososa (od 150 g)
- 150 g krem sira
- Mali režanj češnjaka
- Korica polovice limuna
- 25 g krušnih mrvica
- 25 g naribanog parmezana
- 2 žlice svježeg peršina
- Sol i papar
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Obje strane lososa posolite, popaprite i položite ga na papir za pečenje.
- Pomiješajte krem sir sa zdrobljenim češnjakom i koricom limuna. Podijelite smjesu na šest jednakih dijelova i namažite gornju stranu fileta.
- Zaim pomiješajte mrvice, parmezan i nasjeckani peršin i pospite preko krem sira.
- Pecite u pećnici 15 minuta i poslužite odmah.
Dobar tek!