Recepti 11459 prikaza 03. srpnja 2017.

Otvorite oči: Fritata od tikvice, šunke i sira

frittata
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogat doručak ili brzi ručak - ovu fritatu voljet ćete u svako doba dana.

Frittata je izvrstan način da iskoristite sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu u ljetno doba savršen dodatak tikvica. Naribajte je, dodajte joj malo jačine s kakvom dobrom šunkom i sirom jačeg okusa pa zapecite.

Omlet u šalici Možda vas zanima... Petominutni obrok: Fritatta u šalici None

 

Obožavat ćete ovu kombinaciju meke unutrašnjosti koja se topi u ustima i okusa koji zovu na još. Poslužite frittatu uz svježu rajčicu i žlicu kiselog vrhnja, pospite svježim peršinom i uživajte.

Fritatta Možda vas zanima... Doručak, ručak, večera: S fritattom ne možete pogriješiti Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 2 šalice tikvice
  • 2 žlice maslaca
  • 6 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 šaka šunke
  • 1 šaka sira
  • Sol, papar
Možda vas zanima... Doručak prvaka: Zelena fritata sa sirom Recepti

 

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Naribajte tikvicu, posolite je i pustite da ispusti višak tekućine.
  3. Na vatri otopite maslac, dodajte tikvicu i pecite na srednjoj vatri nekoliko minuta.
  4. U posudi pomiješajte jaja i kiselo vrhnje.
  5. U tu mješavinu dodajte šunku i sir, sol, papar, a na kraju i tikvice.
  6. Ulijte sve skupa u kalup, pa pecite oko 20 minuta dok se rubovi ne počnu odvajati od kalupa.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.