gastro postao
Najbitniji sastojak frittate su jaja, a s ostalim sastojcima uvijek možete eksperimentirati
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 419
Potrebno vam je
- 1 kom krumpir, zreli
- 4 kom jaje kokošje
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 2 žlica korijander
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 žlica ulje maslinovo
- 1 režanj češnjak
- 1 kom luk ,crveni
- 1 kom tikvice, zelene
- 0.50 šalica svježi kravlji sir
- masline, crne
Priprema
- Oljušteni i na kockice narezani krumpir, nakon što provre, kuhajte 8-10 minuta.
- U zdjeli umutite jaja, bjelanjke, korijandar, sol i papar.
- U tavi na zagrijanu ulju kratko propirjajte luk i češnjak pa dodajte naribane tikvice kojima ste ocijedili tekućinu. Pržite ih dok ne omekšaju (oko 5 minuta) pa umiješajte i kuhani krumpir te pržite, povremeno miješajući, otprilike još 5 min. Prelijte umućenim jajima sa začinima i maslinama pa pržite na srednje jakoj vatri 5-10 minuta.
- Pospite sirom pa prebacite u pećnicu zagrijanu na 180°c na najvišu policu i pecite dok frittata ne postane zlatnosmeđa, otprilike 5 minuta.
Izvor Skuhatćute