Recepti 26. studenoga 2014.

Frittata od špinata, šunke, sira i cherry rajčica

Frittata od špinata i rajčica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Izmješajte povrće, ispecite i uživajte u finoj frittati

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 197

Potrebno vam je

  • 1 vezica špinat
  • 100 g šunka, mršava
  • 6 kom jaje kokošje
  • 120 ml vrhnje za kuhanje
  • 60 g parmezan
  • 2 režanj češnjak
  • 250 g rajčice, cherry
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 190 Celzijevih stupnjeva. Namastite lim za pečenje pa ga obložite papirom za pečenje.
  2. Pola špinata stavite u lim. Pospite s pola šunke pa ponovite postupak.
  3. Istucite jaja, vrhnje, sir i češnjak. Začinite sa solju i paprom i prelijte preko špinata i šunke u limu.
  4. Preko stavite rajčice prerezane na polovice. Pecite 35-40 minuta i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.