gastro postao
Kremasti njoki u umaku od sira, slanine i špinata, sve su što ti treba nakon napornog radnog dana…
Omiljenu utješnu hranu - njoke u kombinaciji s puno sira, slaninom i špinatom možeš pripremiti brzo i lako. Od pripreme do serviranja obroka proći će manje od pola sata, garantirano!
Zahvaljujući gorgonzoli i mascarponeu, ovi su njoki izuzetno kremasti (i tope se u ustima). Sigurni smo da će te oduševiti.
Sastojci:
- 400 g njoka
- 100 g gorgonzole ili brie sira
- 250 g mascarponea
- 225 g baby špinata
- 50 g slanine
- mladi luk, po želji
Priprema:
- U velikom loncu zakuhaj vodu te ju posoli.
- U međuvremenu nareži mladi luk i gorgonzolu na male komadiće.
- Na tavi prži slaninu narezanu na kockice dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Stavi ju na tanjur sa strane, a u tavu dodaj mascarpone, gorgonzolu i mladi luk i ostavi da se otope na umjerenoj vatri. Povremeno promiješaj.
- Njoke stavi u kipuću vodu i kuhaj ih dok ne isplivaju na površinu.
- Umaku od sira dodaj špinat te ga pirjaj nekoliko minuta, dok ne uvene. Dodaj prethodno prženu slaninu te kuhane njoke, a zatim sve dobro izmiješaj.
- Posluži toplo i uživaj!
Dobar tek!