Recepti 05. listopada 2021.

Brzinski njoki od ricotte s kaduljom i parmezanom

Njoki od ricotte s kaduljom i parmezanom foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Aromatični njoki od ricotta sira pripremaju se u samo nekoliko koraka, lagani su i pahuljasti, a možeš ih poslužiti uz umak od rajčice ili pesto. Odličan su izbor za ručak ili večeru

Svi znamo što su njoki - male okruglice od krumpira, poslužene s pestom, sirom ili umakom od rajčice. Ukusne su, čvrste i zasitne. 

Danas donosimo recept za njoke od ricotta sira, koji su jednako ukusni kao i njoki od krumpira, ali su mrvicu jednostavniji za pripremu. Od vaganja sastojaka do serviranja jela na stol proći će samo 45 minuta. Dobar tek! 

 

Možda vas zanima... Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka! Recepti

 

Sastojci:

  • 500 g ricotta sira
  • 2 jaja, lagano umućena
  • sol
  • 100 g svježe naribanog parmezana
  • svježe mljeveni crni papar
  • 100 do 130 g brašna
  • 3 žlice maslaca
  • 10 listova kadulje

 

Možda vas zanima... Brzinski njoki s rajčicom i sirom Recepti

 

Priprema:

  1. U velikom loncu zakuhaj vodu, posoli ju. 
  2. Pomiješaj ricottu, jaja i parmezan u velikoj zdjeli, zajedno s malo soli i papra. Dodaj oko 1/2 šalice (60 g) brašna i promiješaj; dodaj još brašna dok smjesa ne postane poput ljepljivog tijesta. Žlicom izvadi dio tijesta i prokuhaj ga kako bi bila sigurna da će zadržati oblik odnosno da se tijesto neće raspasti; ako se oblik ne formira, u tijesto dodaj još malo brašna.
  3. Stavi maslac u veliku tavu na umjerenu vatru. Kad se otopi i dobije orašasto smeđu boju, dodaj kadulju.
  4. Dok se maslac i kadulja prže, smjesu tijesta od ricotte sa zaobljenom žlicom dodaj u kipuću vodu, radeći u serijama od po šest, sedam komada. 
  5. Kad se njoki dignu na površinu, izvadi ih žlicom i premjesti ih na tavu. Kad su svi njoki gotovi, dodaj začine prema svojoj želji te odmah posluži!

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Za ručak: Zapečeni njoki s graškom i šunkom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.