Recepti 10774 prikaza 10. srpnja 2019.

Za ručak: Zapečeni kremasti njoki s graškom

Thinkstock

Powered by:

Ako dosad niste jeli zapečene njoke, ovo će vam jelo biti pravo iznenađenje!

Počastite se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će vam oduzeti samo pola sata, osim ako ne odlučite napraviti domaće njoke. U tom slučaju svakako pročitajte naš recept i nekoliko savjeta za postizanje dobre teksture i izvrsnog okusa.

 

Možda vas zanima... Njoki od ricotte - nova dimenzija najfinijeg priloga Recepti

 

Sastojci:

  • 400 g njoka
  • 2 žlice maslaca
  • 100 g šunke
  • 2 režnja češnjaka
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 50 g parmezana
  • 150 g graška
  • Papar

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Skuhajte njoke u posoljenoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu.
  3. U tavici rastopite maslac i lagano zapecite kockice šunke. Izvadite šunku i stavite je sa strane.
  4. U tavicu ubacite nasjeckani češnjak i vrhnje i vratite je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodajte naribani parmezan i promiješajte. Posolite i popaprite.
  5. Dodajte njoke i polovicu graška i kuhajte minutu na laganoj vatri. 
  6. Premjestite u posudu za pečenje i pecite dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta.
  7. Izvadite iz pećnice, dodajte preostali grašak, kockice šunke i poslužite toplo.

 

Možda vas zanima... Ideja za ručak: Njoki u umaku od rajčice Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.