Recepti Tjestenina 20. srpnja 2024.

Brzi ljetni ručak: Zapečeni njoki s graškom i šunkom

Tjestenina
10 MIN
25 MIN
4
SREDNJE
foto: Thinkstock
Zapečeni njoki prava su poslastica, a još kad im se dodaju grašak i šunka... Obavezno isprobaj ovaj recept!

Jede ti se nešto jednostavno i fino, brzo gotovo? Idealno rješenje su ovi savršeno kremasti zapečeni njoki s graškom i šunkom. Počasti se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata, osim ako ne odlučiš napraviti domaće njoke.

U tom slučaju svakako prouči naš recept za domaće njoke i nekoliko savjeta za postizanje dobre teksture i izvrsnog okusa. Dobar tek!

Ne gasi ekran dok kuham

Zapečeni njoki s graškom i šunkom
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Njoki 400 g
  • Maslac 2 žlica
  • Šunka 100 g
  • Češnjak 2 režanj
  • Vrhnje za kuhanje 200 ml
  • Parmezan 50 g
  • Grašak 150 g
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.


  2. Skuhaj njoke u posoljenoj vodi. Izvadi ih čim isplivaju na površinu.


    njoki



  3. U tavici rastopi maslac i lagano zapeci kockice šunke. Izvadi šunku i stavi je sa strane.


  4. U tavicu ubaci nasjeckani češnjak i vrhnje i vrati je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodaj naribani parmezan i promiješaj. Posoli i popapri.


  5. Dodaj njoke i polovicu graška pa kuhaj minutu na laganoj vatri. 


  6. Premjesti u posudu za pečenje i peci dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta.


  7. Izvadi iz pećnice, dodaj preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.


isprobaj i ove odlične recepte za njoke!

Možda vas zanima... Njoki od ricotte - nova dimenzija najfinijeg priloga Recepti Možda vas zanima... Njoki u umaku od limuna, špinata i graška Recepti Možda vas zanima... Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete Kolumne Njoki s rajčicom i sirom Možda vas zanima... LJETNI RUČAK Brzinski njoki s rajčicom i sirom Recepti

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.