Zapečeni njoki prava su poslastica, a još kad im se dodaju grašak i šunka... Obavezno isprobaj ovaj recept!
Jede ti se nešto jednostavno i fino, brzo gotovo? Idealno rješenje su ovi savršeno kremasti zapečeni njoki s graškom i šunkom. Počasti se kremastim ručkom koji ne zahtijeva puno truda ni snalaženje u kuhinji. Priprema i pečenje će ti oduzeti samo pola sata, osim ako ne odlučiš napraviti domaće njoke.
U tom slučaju svakako prouči naš recept za domaće njoke i nekoliko savjeta za postizanje dobre teksture i izvrsnog okusa. Dobar tek!
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečeni njoki s graškom i šunkom
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Njoki
400
g
Maslac
2
žlica
Šunka
100
g
Češnjak
2
režanj
Vrhnje za kuhanje
200
ml
Parmezan
50
g
Grašak
150
g
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
Skuhaj njoke u posoljenoj vodi. Izvadi ih čim isplivaju na površinu.
U tavici rastopi maslac i lagano zapeci kockice šunke. Izvadi šunku i stavi je sa strane.
U tavicu ubaci nasjeckani češnjak i vrhnje i vrati je na vatru. Kad se reducira za trećinu, dodaj naribani parmezan i promiješaj. Posoli i popapri.
Dodaj njoke i polovicu graška pa kuhaj minutu na laganoj vatri.
Premjesti u posudu za pečenje i peci dok se smjesa ne zgusne, 15-20 minuta.
Izvadi iz pećnice, dodaj preostali grašak, kockice šunke i posluži toplo.