Recepti 09. siječnja 2018.

Njoki od ricotte - nova dimenzija najfinijeg priloga

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto krumpira, za pripremu ovih njoka trebat će vam samo ricotta, fini parmezan i malo dobre volje.

Njoki od ricotte mekši su od onih klasičnih s krumpirom te na sjajan način nadopunjuju jela od rajčice i jednostavne umake na bazi maslaca.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Tek nekoliko začina, malo vina, dobra doza maslaca i finog parmezana njoke od ricotte pretvorit će u pravu deliciju. Nakon što se skuhaju, prebacite ih na tavu u kojoj ste otopili žlicu maslinovog ulja ili maslaca, pustite da uhvate malo korice, a zatim ih začinite po želji. Odlično će se složiti uz timijan, kadulju, ali i ljetne okuse bosiljka i svježeg origana.

 

Možda vas zanima... Gotovo za pet minuta: Njoki s kaduljom Recepti

 

Uz to, pripremaju se jednostavno, nećete uprljati previše posuđa, a njoki u jednostavnom umaku mogu biti gotovi već za pola sata. 

 

Možda vas zanima... Njoki s tri vrste sira podižu raspoloženje Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

Potrebno je:

  • 250 g ricotte 
  • 70 g parmezana
  • 1 jaje
  • 1 žumanjak
  • 130 g brašna
  • Sol, papar

Priprema:

  1. U posudi pomiješajte ricottu, parmezan koji ste sitno naribali, jaje, žumanjak, sol i papar.
  2. Dobro ih povežite, pa dodajte jednu četvrtinu brašna.
  3. Dobro pomiješajte kako biste dobili ljepljivo tijesto, a zatim dodajte ostatak brašna, dodajući ga žlicu po žlicu. Kada dobijete tijesto koje se ne lijepi i može se oblikovati, nemojte više dodavati brašna.
  4. Podlogu lagano pobrašnite, dodajte tijesto i podijelite ga na jednake dijelove.
  5. Svaki dio zarolajte u duguljasti valjak, pa ga režite na željene oblike.
  6. U velikom loncu zagrijte vodu do vrenja i kuhajte dok njoki ne isplivaju na površinu.
  7. Poslužite uz umak.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.