gastro postao
Zbog domaćih ćete se njoka s ricottom i parmezanom raspametiti. Sira nikad nije previše pa se u umaku skriva i mozzarella.
Možda vam se čini nevjerojatno, ali za pripremu ovog jela je potrebno samo 45 minuta. Količina je dovoljna za četiri serviranja, a mi vam predlažemo da ne pretjerujete sa serviranjem – dodajte samo još koji listić svježeg bosiljka. U ovom je slučaju ljepota u jednostavnosti i poznatim, utješnim okusima.
Sastojci:
- 220 g ricotta sira
- 2 jaja
- 70 g parmezana
- 1 žličica soli
- 1 žličica papra
- 120 g višenamjenskog brašna
- 1 režanj češnjaka
- 3 žlice maslinovog ulja
- 400 g umaka od rajčice
- 200 g mozzarelle
- Nekoliko listova svježeg bosiljka
Priprema:
- Pomiješajte ricottu s jajima, parmezanom, soli i paprom te dodajte brašno. Umijesite glatko tijesto.
- Podijelite tijesto na četiri kuglice i tanjite ga dlanovima. Narežite ga na valjuške velike otprilike 2 cm i položite ih na lagano pobrašnjenu pozadinu.
- Na tavici zagrijte maslinovo ulje, ubacite nasjeckani češnjak i pričekajte minutu da omekša. Zatim dodajte umak od rajčice i kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. Ubacite svježi bosiljak, posolite i popaprite.
- Dok se umak krčka, skuhajte njoke u slanoj vodi. Izvadite ih kad isplutaju na površnu i ocijedite.
- Na kraju u umak ubacite mozzarellu narezanu na male komadiće i pričekajte da sir omekša. Prelijte njoke umakom i poslužite.