fina zima
Pronađeno 75 rezultata za tag „
talijanska kuhinja
”
slatka Italija
Neodoljivi domaći talijanski biscotti s bademima!
Fini, hrskavi keksi s cijelim, neoguljenim bademima pravi su gastronomski užitak. Ako nikada nisi isprobala pripremu tr…
jedva čekamo!
Stanley Tucci snima novi gastro serijal!
Slavni glumac Stanley Tucci u siječnju počinje snimanje novog gastro-putopisnog serijala "Tucci - The Heart od Italy", …
kulinarska školica
Izbjegni 5 pogrešaka u pripremi mesnih okruglica
Mesne okruglice trebaju biti rahle, pune okusa i imati lijepu zlatnu koricu. Kako bi rezultat zaista bio takav, obrati …
Talijanska kuhinja
Bolonjez umak: Recept slavnog talijanskog kuhara
Tradicionalni talijanski recept za najbolji bolonjez umak! Slavni kuhar Gennaro Contaldo otkriva recept i male tajne na…
prefino!
Piadina - talijanski klasik koji moraš isprobati!
Saznaj kako pripremiti autentične talijanske piadine....
inspiracija
Kraljica tjestenine otkriva recept za najsočniji umak
Blogerica The Pasta Queen prava je kulinarska zvijezda, a na njezin blog i društvene mreže odlazi se po recepte i savje…
okusi Italije
Napuljski uskrsni vijenac je slastan blagdanski zalogaj
Tradicionalno se napuljski uskrsni kruh casatiello radi u okruglom kalupu, a sadrži mješavinu vode, svinjske masti, pun…
zimski favorit
Novo ruho lazanja - s radičem i aromatičnim sirom
Po uzoru na tradicionalne vegetarijanske lazanje iz Veneta, napravi i ti ovaj savršeni specijalitet od radiča, tjesteni…
dašak italije
Špageti s kozicama i rukolom - dostupan luksuz
Ovo će te jelo automatski preseliti u neki mali talijanski restoran s autentičnom kuhinjom. Kombinacija okusa i boja je…
Krijepi dušu i tijelo
Zima na žlicu: Talijanska juha s aromatičnim biljem
Za hladnih zimskih dana obilna zdjela juhe ili toplog variva najbolja je hrana za utjehu
Na talijanski način
Tagliatelle s prženim pršutom i češnjakom - ručak za sive dane
Ako voliš pršut, slobodno ga dodaj malo više, a ako to nije slučaj onda ga zamijeni bilo kojom šunkom ili slaninom – sa…
Svjetski dan tjestenine
La pasta: Od hrane careva do nacionalnog ponosa
Tjestenina je jedno od možda najrasprostranjenijih namirnica na svijetu. Jede se na svim krajevima svijeta, u raznim ob…
omiljena kuhinja
Zagreb ima novo mjesto s mirisima i okusima Italije
Kad pomislimo na hranu u restoranu, mnogima će barem potajno prvo pasti na pamet talijanska hrana. Pizze i tjestenina s…
BEZ GREŠKE
Njoki – najbolji osnovni recept za najmekanije i najsočnije ‘valjčiće’
Bilo da tražiš recept za romantičnu večeru ili ugodan obrok koji će voljeti svi u tvojoj obitelji, donosimo ti osnovni …
Klasik na novi način
Svilena carbonara – recept koji je bolji i od onog u restoranu Pirelli u Rimu
Kada je u restoranu Pirelli u Rimu chefica Barbara Lynch naručila carbonaru dobila je savršeno jelo - umak je bio jarko…
Na novi način
Mini pizze s krumpirom - mali zalogaji puni okusa
Na ljetnim vrućinama treba nam nešto što možemo spremiti brzo, jednostavno i po mogućnosti bez prevelikog zagrijavanja …
Trikovi iskusnih kuhara
8 načina da maksimalno iskoristiš umak od rajčice iz konzerve
Nisu svi umaci jednaki, a ponekad im baš fali nešto da dobiju onaj prepoznatljivi, domaći okus. Uz pomoć nekoliko stvar…
Novi ljetni favorit
Pečena jaja – ali na talijanski način
Ovo izdašno predjelo može biti spremno za 25 minuta. A dok se lagano peče u pećnici stigneš uliti omiljenu kave ili sok…
Okusi Mediterana