Recepti Doručak 24. srpnja 2025.

RECEPT DANA Pečena jaja na talijanski način

Doručak
8 MIN
25 MIN
4
JEDNOSTAVNO
Pečena jaja na talijanski način
Pečena jaja – ali na talijanski način
foto: Shutterstock
Ovaj genijalan doručak ili izdašno predjelo spremno je za 25 minuta. Donosimo recept za pečena jaja na talijanski način...

Pečena jaja na talijanski način baš su fina, genijalna i slasna! Ovaj odličan, konkretan i hranjiv doručak ili izdašno predjelo spremno je za 25 minuta.

A dok se jaja na talijanski način lagano peku u pećnici, stigneš pripremiti sve ostalo za raskošan doručak ili brunch - kruh, peciva, maslac, marmeladu, kavu, čaj, svježe cijeđeni sok... ili pak zgotoviti glavno jelo ako ova pečena jaja na talijanski način poslužuješ kao predjelo.

U svakom slučaju - dobar tek!

jaja | Author: Olga Kudriavtseva/Unsplash Jaja foto: Olga Kudriavtseva/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Pečena jaja na talijanski način
8 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Baguette 1 kom
  • Maslinovo ulje 1,50 žlica
  • Mozzarella 8 kriška
  • Talijanska pureća kobasica 300 g
  • Luk 1,50 šalica
  • Češnjak 3 režanj
  • Pelati iz konzerve 800 g
  • Origano - svježi 1,50 žličica
  • Sol 0,75 žličica
  • Jaje 4 kom
  • Svježe mljeveni crni papar 0,25 žličica
Postupak
  1. Zagrij pećnicu na 200°C. Stavi kriške baguettea na lim za pečenje; premaži ih uljem i na svaku stavi po 2 kriške mozzarelle. Peci dok sir ne postane svijetle zlatno smeđe boje, oko 12 minuta.


  2. U međuvremenu zagrij veliku neljepljivu tavu na srednje jakoj temperaturi. Dodaj kobasicu i prži, miješajući i lomeći ju drvenom kuhačom oko 5 minuta.

    Dodaj luk i češnjak i nastavi dinstati, miješajući, dok luk ne postane proziran, oko 3 minute.

    Umiješaj rajčice, origano i sol. Pusti da zavrije i kuhaj uz povremeno miješanje dok se malo ne zgusne, oko 3 minute.


  3. Smanji temperaturu pećnice na 190°C.


  4. Razbij jaja u umak, ostavljajući razmak između njih. Pospi ih paprom. Prebaci u pećnicu i peci dok se bjelanjci ne stvrdnu, a žumanjci ostanu mekani, 7-9 minuta.


  5. Pospi svježim origanom. Posluži u zdjelicama uzpečeni baguette s mozzarellom.


gordon ramsay, jaje na oko Možda vas zanima... Jaja na oko kako ih priprema slavni Gordon Ramsay Recepti Punjene rajčice Možda vas zanima... Što kažete na nešto novo: Jaja pečena u rajčici! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.