gastro postao
Dvije namirnice koje vjerojatno ovog trenutka imate u hladnjaku
Ako razmišljate o kajgani za iskorištavanje rajčica koje trunu i jaja kojima datum istječe - nemojte. Pogledajte ovaj recept i ozbiljno ga uzmite u obzir. Riječ je o zanimljivoj kombinaciji jaja pečenim u rajčicama.
Potrebno vam je:
- maslinovo ulje
- 8 srednjih rajčica
- 8 jaja
- 1/4 šalice mlijeka
- 1/4 šalice naribanog parmezana
- papar, sol
- svježi začini poput peršina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180, namastite kalup s uljem. Izdubite rajčice i od toga napravite umak ili samo sačuvajte za drugo jelo.
U izdubljene rajčice nježno razbijte jaje i dodajte mu mlijeko i parmezan. Začinite i pecite dok ne omekšaju oko 15 minuta. Ohladite 5 minuta i uživajte.