Odličan desert - bakina torta od tjestenina podrijetlom je s juga Italije, a u njemu na super način možeš iskoristiti višak skuhane tjestenine
Ona je glasna, neobična i ima više od 4 milijuna pratitelja na Instagramu! Ona je - The Pasta Queen, odnosno Nadia Caterina Munno. Rođena je u Rimu, u obitelji koja proizvodi tjesteninu, a njezin profil pravi je hit u Americi, ali i diljem svijeta! U njezinim slanim specijalitetima s tjesteninom već smo više puta uživali, a sada je rad došao i na jedan desert od tjestenine.
Torta od tjestenine
foto: Instagram @the_pastaqueen
Riječ je o južnotalijanskom specijalitetu koji se priprema od kuhane tjestenine i slatke kreme - bakina torta od tjestenine prava je poslastica. Osnova ovog deserta je tjestenina tagliolini, sitnija verzija linguina, no odlično će funkcionirati i špageti, linguini, ali i neki deblji rezanci za juhu.
Također, ovaj recept odlična je prilika da se iskoristi višak tjestenine, bez obzira na to bili to špageti, penne ili neka treća vrsta tjestenine. Zasladi dan uz ovu finu tortu od tjestenine s potpisom slavne Pasta Queen!
Ne gasi ekran dok kuham
Bakina torta od tjestenine - recept by Pasta Queen
20 MIN
pripreme
60 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
Tjestenina
250
g
Smeđi šećer
300
g
Jaje
4
kom
Narančina vodica
0,50
žličica
Ružina vodica
0,50
žličica
Ekstrakt vanilije
2
g
Maslac
50
g
Cimet
0,50
žličica
Limunova korica
1
kom
Mlijeko
100
ml
Ušećerena korica citrusa - naranče, limuna...
40
g
Šećer u prahu
Postupak
Zagrij pećnicu na 190˚C i namaži kalup za tortu maslacem. Zatim ga pospi smeđim šećerom.
Mikserom izmiksaj maslac, šećer, jaja, vodicu cvijeta naranče, ružinu vodicu, ekstrakt vanilije, cimet i limunovu koricu dok smjesa ne postane glatka i svilenkasta.
Zakuhaj veliki lonac vode, posoli i skuhaj tjesteninu da bude al dente. Ocijedi tjesteninu, prebaci je u veću zdjelu i umiješaj hladno mlijeko.
Kad se tjestenina ohladi, dodaj kremu pomiješanu s ušećerenim korama citrusa narezanim na kockice i dobro promiješaj.
Prebaci u kalup za tortu i peci 1 sat ili dok se ne stisne.
Pusti da se ohladi, izvadi iz kalupa i pospi šećerom u prahu.