Špajza 09. travnja 2024.

Kraljica tjestenine otkriva recept za najsočniji umak

Pasta Queen
Nadia, poznatija kao The Pasta Queen, svoju djecu odmalena uči da jedu kvalitetnu i autohtonu talijansku hranu
foto: Instagram @the_pastaqueen
Blogerica The Pasta Queen prava je kulinarska zvijezda, a na njezin blog i društvene mreže odlazi se po recepte i savjete za savršena, jednostavna i pristupačna jela od tjestenine, kao i druge autentične talijanske recepte

"Pripadam obitelji koja se generacijama bavi tjesteninom i od toga živi. Moji preci su u 19. stoljeću pokrenuli tvornicu tjestenine u Južnoj Italiji i još nam je uvijek obiteljski nadimak – Makaroni. Još u najranijem djetinjstvu učili su i mene kako da svojim sićušnim ručicama umijesim domaću tjesteninu i zauvijek ću svojim tetama i bakama biti zahvalna na tim lekcijama.

Moj cilj na blogu jest da ljudima približim istinsku Italiju kroz autentična jela od tjestenine",  govori rođena Rimljanka Nadia Caterina Munno, mnogima poznatija kao The Pasta Queen.

Naime, ova stručnjakinja za domaću tjesteninu i ostale talijanske specijalitete na svom blogu The Pasta Queen donosi niz priča, recepata i savjeta. Na Instagramu ima više od 1,9 milijuna pratitelja, a na TikToku 2,9 milijuna.

"Mnogi me pitaju kako sam počela… 2020. godine, jedna od mojih kćeri pokazala mi je tu malu aplikaciju zvanu TikTok. Kao brižna mama, odlučila sam provjeriti što ona tamo gleda i ima li neprimjerenog sadržaja. Malo mi je nedostajalo da zauvijek izbrišem aplikaciju iz mobitela, kad sam ugledala video koji mi je zauvijek promijenio život.

Netko je, naime, podijelio blasfemičan video užasnih lazanja i u tom trenutku svi moji strahovi su se obistinili. Moja kći doista je na TikToku gledala neprimjeren sadržaj! Bila je riječ o užasnim lazanjama koje su bile potpuno kriva interpretacija kulture iz koje potječem!

U tom trenutku odlučila sam da moram dijeliti na društvenim mrežama autentične recepte, za kvalitetna i pristupačna jela koja se u mojoj obitelji jedu već generacijama. I tako, korak po korak, i stvar je postala viralna, zahvaljujući svima vama", objašnjava Pasta Queen od koje smo naučili kako napraviti savršeni umak od rajčice.

@the_pastaqueen How to make a Just Gorgeous pasta recipe in fifteen minutes. This is my own revisitation to an Italian 1980s classic, Pasta Al Baffo (the pasta that leaves a mustache) is that good! What should I make next? #creamypasta #pastaalbaffo #pastaqueen ♬ Mia Piccirella - Caruso

"To je moj omiljeni umak, a sastoji se od 3 sastojka - rajčice, bosiljka i češnjaka. Jako je važno zgnječene rajčice procijediti kako u umaku ne bi bilo kožice ni sjemenki. Tako će rajčice u umaku biti slađe", objašnjava Nadia koja bosiljak koji koristi u umaku prvo prokuha zajedno sa solju i češnjakom. Iako mnogi ovaj postupak smatraju greškom, Pasta Queen kune se da se tako oslobađa puno više okusa. Taj je trik, govori, naučila od svoje bake.

Voda od kuhanja tjestenine Možda vas zanima... Zašto treba sačuvati vodu u kojoj se kuhala tjestenina? Špajza Tjestenina s pečenim češnjakom Možda vas zanima... Jednostavna i ukusna pašta s pečenim češnjakom Recepti

Procijeđenu rajčicu malo posoli i doda kuhanoj tjestenini, i nakon toga doda i prokuhani bosiljak. Naravno, doda i malo dragocjene vode u kojoj se kuhala tjestenina koja pomaže da se sastojci bolje sjedine. Kao završni touch, svoju jednostavnu tjesteninu s rajčicom pospe s malo svježe ribanog parmezana i svježim listićima bosiljka.

 | Author: Instagram @the_pastaqueen Kraljica tjestenine na Instagramu ima 1,9 milijuna pratitelja, a na TikToku njih 2,9 milijuna foto: Instagram @the_pastaqueen

Stanley Tucci Možda vas zanima... Tjestenina za doručak? Ako može slavni glumac, možemo i mi Špajza Zelena tjestenina Možda vas zanima... Zelena tjestenina - zdrav i ukusan trend na TikToku Špajza Linguini Možda vas zanima... Linguini s rajčicama gotovi su za 20 minuta! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.