Špajza 28. ožujka 2023.

Tjestenina za doručak? Ako može slavni glumac, možemo i mi

Stanley Tucci
Stanley Tucci foto: Stanley Tucci/TikTok
gastro postao gastro.24sata.hr
Glumac Stanley Tucci pasionirani je ljubitelj gastronomije, a ima i vlastitu emisiju 'Stanley Tucci: Searching for Italy' u kojoj kroz hranu istražuje svoje talijanske korijene. Na njegovom TikToku je pregršt videa u kojima kuha ili jednostavno uživa u hrani

U domu slavnog holivudskog glumca Stanleyja Tuccija tjestenina se ne jede samo za ručak i večeru. Kod njega je vrijeme za malo fine pašte već u 10 ujutro, ako mu tako dođe 😉

Prošli tjedan ovaj 62-godišnji veliki ljubitelj fine hrane na svom je profilu na TikToku objavio video u kojem u 10 ujutro, od ostataka tjestenine od prethodnog dana, priprema nov ukusan obrok. A kad ga je već napravio, zašto ga ne bi odmah i pojeo? Video je vrlo brzo postao veliki hit – do sada ga je, u nepunih tjedan dana, pogledalo 4,6 milijuna ljudi.

@stanley.tucci breakfast, brunch or lunch? Not sure but it was f’ing delicious. #foodtok ♬ original sound - Stanley Tucci

"Ostalo mi je malo farfalla, znate to je ona tjestenina u obliku mašnica ili leptirića, kako god vam draže. Sotirao sam češnjak, luk, pancetu i malo graška i izmiješao to s tjesteninom. Sve sam to prelio bechamel umakom te po vrhu naribao obilnu količinu parmezana", otkrio je slavni glumac svoj jednostavan recept za ovo prefino jelo od ostataka.

Potom je jelo zapekao, a nakon što ga je izvadio iz mini pećnice poručio je: "Evo, ovako izgleda gotovo jelo! O Bože, koliko je sati? Tek je 10 ujutro, no ja ću svejedno odmah pojesti ovu finu zapečenu tjesteninu!". U videu smo vidjeli koliko mu je malo vremena trebalo da pripremi ovo jednostavno i fino jelo, ali nije prikazano koliko mu je trebalo da ga pojede - pretpostavljamo da je u tome bio još brži.

Stanley Tucci | Author: CNN 'Stanley Tucci: Searching for Italy' foto: CNN  | Author: CNN 'Stanley Tucci: Searching for Italy' foto: CNN

Inače, Tucci, zvijezda filmova 'Vrag nosi Pradu' i 'Igre gladi', veliki je gurman i strastveni ljubitelj gastronomije te ima i vlastiti putopisno-kulinarski serijal 'Stanley Tucci: Searching for Italy' u kojem istražuje svoje talijanske korijene kroz priče o kultnim, ali i onim manje poznatim jelima talijanske kuhinje. Serijal je pokrenut u vrijeme lockdowna, kada nam je svima nedostajalo putovanja i posjećivanja restorana te je brzo postao pravi hit, a Tucci je u serijalu posjetio obiteljske kuhinje talijanskih nona, ali i kuhinje renomiranih restorana u potrazi za savršenim okusima Italije.

Ako dosad nisi, svakako pogledaj ovaj serijal koji ima 2 sezone te ukupno 14 slasnih epizoda. Također, zaprati Stanleyja na Instagramu i TikToku jer njegov profil je nepresušno (i zabavno!) vrelo inspiracije za nova, jednostavna i ukusna jela.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.