Recepti 05. lipnja 2020.

Njoki u umaku od limuna, špinata i graška

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj recept podsjetit će te na proljeće ne samo bojom, već okusima i mirisima...

Njoke u umaku od limuna, špinata i graška veoma je lako napraviti. No, osim što ćeš ih brzo pripremiti, još brže će sa stola nestati pa se pobrini da ih imaš dovoljno.

 

Gulaš s njokima Možda vas zanima... Fantastično: Njoki na pet sjajnih načina! Špajza

 

Dodatak svježeg limuna u ovom će receptu pojačati slatkoću graška i prirodni okus špinata, a čitavo ovo kremasto jelo upotpunit će mekani jastučići domaćih ili kupovnih njoka za koje smo sigurni da ih i ti obožavaš. Sve što ti preostaje jest 'baciti' se na posao.

 

Njoki u bijelom umaku Možda vas zanima... Njoki u bijelom umaku gotovi su za samo 15 minuta Recepti

 

Sastojci:

  • 140 g graška
  • 100 mL vrhnja za kuhanje
  • 1/4 žličice sušene chilli papričice
  • 1 češanj češnjaka 
  • 90 g špinata 
  • 1 žličica naribane korice limuna
  • 1 1/2 žličice svježeg limunovog soka
  • 500 g njoka
  • 25 g naribanog parmezana

Priprema:

  1. Skuhaj grašak ili koristi onaj smrznuti. Ako koristiš smrznuti, dodaj ga u tavicu zajedno s vrhnjem za kuhanje, pahuljicama chilli papričice, češnjakom i malo soli. Lagano dinstaj u pokrivenoj tavici, oko 3 do 5 minuta.
  2. Dodaj zatim špinat i kuhaj na srednje jakoj vatri, miješajući, dok smjesa ne provrije. Zatim makni s vatre i dodaj limunovu koricu i sok.
  3. U međuvremenu skuhaj njoke, domaće ili kupovne prema uputama. Nakon kuhanja, procijedi ih, ali sačuvaj oko 100 mililitara vode u kojoj su se kuhali.
  4. Dodaj njoke u umak zajedno sa sirom i sačuvanom vodom od kuhanja i dobro promiješaj.
  5. Posluži toplo, uz sezonsku salatu te po želji dodatnu dozu sira.

U slast!

 

Možda vas zanima... Domaći njoki od batata u umaku od vrganja i pancete Kolumne Možda vas zanima... Neodoljivi zapečeni njoki s gljivama i gorgonzolom Recepti Možda vas zanima... Brzinski njoki s rajčicom i sirom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.