gastro postao
Ovaj recept podsjetit će te na proljeće ne samo bojom, već okusima i mirisima...
Njoke u umaku od limuna, špinata i graška veoma je lako napraviti. No, osim što ćeš ih brzo pripremiti, još brže će sa stola nestati pa se pobrini da ih imaš dovoljno.
Dodatak svježeg limuna u ovom će receptu pojačati slatkoću graška i prirodni okus špinata, a čitavo ovo kremasto jelo upotpunit će mekani jastučići domaćih ili kupovnih njoka za koje smo sigurni da ih i ti obožavaš. Sve što ti preostaje jest 'baciti' se na posao.
Sastojci:
- 140 g graška
- 100 mL vrhnja za kuhanje
- 1/4 žličice sušene chilli papričice
- 1 češanj češnjaka
- 90 g špinata
- 1 žličica naribane korice limuna
- 1 1/2 žličice svježeg limunovog soka
- 500 g njoka
- 25 g naribanog parmezana
Priprema:
- Skuhaj grašak ili koristi onaj smrznuti. Ako koristiš smrznuti, dodaj ga u tavicu zajedno s vrhnjem za kuhanje, pahuljicama chilli papričice, češnjakom i malo soli. Lagano dinstaj u pokrivenoj tavici, oko 3 do 5 minuta.
- Dodaj zatim špinat i kuhaj na srednje jakoj vatri, miješajući, dok smjesa ne provrije. Zatim makni s vatre i dodaj limunovu koricu i sok.
- U međuvremenu skuhaj njoke, domaće ili kupovne prema uputama. Nakon kuhanja, procijedi ih, ali sačuvaj oko 100 mililitara vode u kojoj su se kuhali.
- Dodaj njoke u umak zajedno sa sirom i sačuvanom vodom od kuhanja i dobro promiješaj.
- Posluži toplo, uz sezonsku salatu te po želji dodatnu dozu sira.
U slast!