gastro postao
Najbolji njoki koje ćeš ikad probati su upravo stigli!
Savršena kombinacija gljiva, njoka i gorgonzole, zapečena u pećnici, postat će tvoje omiljeno jelo. Mekoća njoka i predivan kremast okus i miris gorgonzole uljepšat će ti baš svaki dan.
Sastojci:
- 1 kg njoka
- 250 g mladog špinata
- maslac
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 400 g malih šampinjona (ili smeđih šampinjona)
- 3 zdrobljena češnja češnjaka
- 2 žlice glatkog brašna
- 150 ml mlijeka
- 150 ml vrhnja za kuhanje
- 9 grančica timijana
- 150 g gorgonzole
Priprema:
- Zakuhati vodu za njoke i skuhati ih prema uputama na pakiranju.
- Blanširati špinat i ocijediti ga te posušiti na papirnatom ručniku.
- U tavi rastopiti maslac i popržiti luk (5 - 6 minuta) dok ne omekša; maknuti luk i staviti gljive te ih pržiti par minuta da dobiju boju.
- Smanjiti temperaturu na najnižu, dodati češnjak da se kratko poprži i pusti miris; vratiti luk u tavu i pomiješati ga s gljivama. Dodati 2 žlice brašna i sve dobro promiješati.
- Uliti vrhnje za kuhanje i mlijeko i miješati dok se zagrijava.
- U posudu za pečenje (podmazati ju maslacem) staviti njoke i preliti umakom od gljiva, promiješati; dodati špinat i dio gorgonzole te ponovno promiješati. Poslagati ostatak gorgonzole po gornjem dijelu i posipati listićima timijana.
- Peći 20 minuta na 180 stupnjeva.
Dobar tek!