Recepti 14888 prikaza 14. studenoga 2019.

Slasna kombinacija njoka, kelja i dvije vrste sira

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ručak posluži kremaste zapečene njoke s keljom i dvije vrste sira!

Ovim ćeš jelom nahraniti cijelu obitelj za relativno malo novaca, bez puno truda i utrošenog vremena. Što je najbolje, uživat ćeš u rastezanju sira, mirisu limuna , teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave.

Dobar tek!

 

Možda vas zanima... Njoki od ricotte koji se tope u ustima Recepti

 


Sastojci:

  • 800 g njoka
  • 250 g očišćenog i narezanog kelja
  • 3 režnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice brašna
  • 350 ml mlijeka
  • 50 g naribanog cheddara
  • 50 g naribanog parmezana
  • 1 žlica limunove korice

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Namasti duboku posudu za pečenje
  2. Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju. Minutu prije no što se skuhaju ubaci i kelj. Čim se njoki dignu na površinu vode, makni s vatre i procijedi.
  3. U tavi zagrij maslac i dodaj nasjeckani češnjak. Nakon minute dodaj brašno i brzo miješaj, a potom ulij mlijeko. Miješaj dok se ne zgusne.
  4. U gotovi umak ubaci cheddar i limunovu koricu.
  5. Njoke i kelj prebaci u posudu za pečenje, prelij umakom i promiješaj. 
  6. Rasporedi naribani parmezan i peci 20-ak minuta.

 

Gulaš s njokima Možda vas zanima... Fantastično: Njoki na pet sjajnih načina! Špajza

 

Posluži toplo!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.