gastro postao
Za večeru posluži kremaste zapečene njoke s keljom i dvije vrste sira!
Ovim ćeš jelom nahraniti cijelu obitelj za relativno malo novaca, bez puno truda i utrošenog vremena. Što je najbolje, uživat ćeš u rastezanju sira, mirisu limuna , teksturi kelja i boriti se za njoke koje su se zapekle i postale hrskave.
Dobar tek!
Sastojci:
- 800 g njoka
- 250 g očišćenog i narezanog kelja
- 3 češnja češnjaka
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice brašna
- 350 ml mlijeka
- 50 g naribanog cheddara
- 50 g naribanog parmezana
- 1 žlica limunove korice
Postupak:
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Namasti duboku posudu za pečenje
- Skuhaj njoke prema uputama na pakiranju. Minutu prije no što se skuhaju ubaci i kelj. Čim se njoki dignu na površinu vode, makni s vatre i procijedi.
- U tavi zagrij maslac i dodaj nasjeckani češnjak. Nakon minute dodaj brašno i brzo miješaj, a potom ulij mlijeko. Miješaj dok se ne zgusne.
- U gotovi umak ubaci cheddar i limunovu koricu.
- Njoke i kelj prebaci u posudu za pečenje, prelij umakom i promiješaj.
- Rasporedi naribani parmezan i peci oko 20 minuta.
Posluži toplo!