Gnocchi di ricotta poznati su talijanski specijalitet. U receptu umjesto krumpira koristi se ricotta ili u našem podneblju skuta.
Izrada domaćih njoka nikad nije bila lakša! Umjesto njoka od krumpirovog tijesta isprobajte ove brze i ukusne njoke od ricotte. Poslužite li ih uz jednostavni umak poput zelenog pesta, u tren oka imat ćete sjajno toplo predjelo ili gurmanski ručak.
Potrebno vam je:
- 1/2 kg kravlje skute
- 200 g brašna
- 50 g ribanog parmezana
- 2 jaja
- malo soli
- po želji pola žličice kurkume za lijepu boju
Priprema:
- Postupak teče tako da se prvo dobro izmiješa skuta po mogućnosti sasvim bez grudica, a zatim se dodaju parmezan, jaja, sol i kurkuma, dobro izmiješaju pa tek onda po malo dodaje brašno.
- Tijesto je potrebno još malo mijesiti na pobrašnjenoj podlozi prije nego se oblikuju "kobasice" i režu njoki. Njoki se mogu odmah skuhati ili zamrznuti.
Dobar tek!