gastro postao
Ako ste obožavatelji Mac&Cheesea, a volite i njoke od krumpira – ovo je jelo idealan izbor za današnji ručak.
Bogati umak od sira, mekani njoki i sloj zapečenog parmezana... Zvuči fantastično, a okus ovog brzog jela ispunit će i najviša očekivanja.
Priprema traje otprilike 20 minuta, što zapečene njoke sa sirom čini idealnim ručkom ili večerom tijekom napornog radnog tjedna. Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom i uživajte!
Sastojci:
- 450 g njoka
- ½ žličice soli
- 6 žlica maslaca
- 40 g brašna
- 750 ml mlijeka
- 200 g naribanog cheddara
- 2 žličice senfa
- ¼ žličice papra
- ¼ žličice mljevene paprike
- 30 g naribanog parmezana
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Skuhajte njoke u slanoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu.
- Otopite maslac u tavi promjera 25 cm, dodajte brašno i miješajte minutu dvije. Polako ulijte mlijeko i nastavite miješati dok smjesa ne postane glatka i zgusne se.
- Maknite tavu s vatre, dodajte cheddar i miješajte dok se ne rastopi. Potom dodajte senf, začine i polovicu parmezana te kuhane njoke. Promiješajte i pospite ostatkom parmezana.
- Pecite 10-12 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići. Maknite iz pećnice i pričekajte desetak minuta prije posluživanja.
Uživajte u kremastom ručku!