Recepti 13. rujna 2018.

Najbolja kombinacija njoka i kremastog sira

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako ste obožavatelji Mac&Cheesea, a volite i njoke od krumpira – ovo je jelo idealan izbor za današnji ručak.

Bogati umak od sira, mekani njoki i sloj zapečenog parmezana... Zvuči fantastično, a okus ovog brzog jela ispunit će i najviša očekivanja.

Priprema traje otprilike 20 minuta, što zapečene njoke sa sirom čini idealnim ručkom ili večerom tijekom napornog radnog tjedna. Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom i uživajte!

 

Možda vas zanima... Iskoristi ostatke obožavane tjestenine sa sirom Recepti

 

Sastojci:

  • 450 g njoka
  • ½ žličice soli
  • 6 žlica maslaca
  • 40 g brašna
  • 750 ml mlijeka
  • 200 g naribanog cheddara
  • 2 žličice senfa
  • ¼ žličice papra
  • ¼ žličice mljevene paprike
  • 30 g naribanog parmezana

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. 
  2. Skuhajte njoke u slanoj vodi. Izvadite ih čim isplivaju na površinu.
  3. Otopite maslac u tavi promjera 25 cm, dodajte brašno i miješajte minutu dvije. Polako ulijte mlijeko i nastavite miješati dok smjesa ne postane glatka i zgusne se.
  4. Maknite tavu s vatre, dodajte cheddar i miješajte dok se ne rastopi. Potom dodajte senf, začine i polovicu parmezana te kuhane njoke. Promiješajte i pospite  ostatkom parmezana.
  5. Pecite 10-12 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići. Maknite iz pećnice i pričekajte desetak minuta prije posluživanja.

 

Možda vas zanima... Njoki od ricotte u umaku od slanine i tikvica Kolumne

 

Uživajte u kremastom ručku!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.