Njoke najčešće pripremamo od krumpira, ali poseban okus daju im razni dodaci. Skuhajte krumpir, zamijesite tijesto uz dodatak usitnjenog lista mlade pšenice te konačno - skuhajte njoke.
Dosta su popularni i zeleni njoki, a zelenu boju u sljedećem receptu daje im rikula. Domaći zeleni njoki s kozicama jelo su koje vrijedi probati i nije ga nimalo teško pripremiti.
I drugo zeleno povrće možete iskoristiti kako biste zazelenili njoke. Špinat je odličan za tu priliku, a tako pripremljeni njoki odlično se slažu s bakalarom i ravigota umakom. Volite li guste i kremaste umake, isprobajte recept Njoki u umaku od rajčice. Punoću okusa ovom umaku dat će sir Grana Padano.
Još jedan recept koji dokazuje da se njoki odlično slažu s povrćem je Njoki s tikvom i svježim sirom. Njoki s pestom također su jednostavni za pripremiti. Pesto napravite od bosiljka, pinjola, kadulje, češnjaka i ovčjeg sira. Kuhane njoke popržite na maslacu i pomiješajte s pestom.
A da bi jelo bilo što "punije" i kremastije pobrinut će se i jedna kriška mozzarelle.
Uživajte!