Recepti 2498 prikaza 19. srpnja 2018.

(Do)ručak: Fritaja s mladim lukom i pršutom

Fritaja
Ovo jednostavno i tradicionalno istarsko jelo može poslužiti i kao predjelo ili kao samostalno jelo uz salatu

Vjerujemo da postoje dani kad vam se doista ništa ne da raditi najdražima za doručak, ali isto tako, nakon ove krasote postat ćete najpopularnija osoba u kućanstvu!

 

Možda vas zanima... Ljetni ultra hit: Fritaja od špinata i blitve Recepti Možda vas zanima... Bogatstvo okusa u fritati od brokule i rajčice Recepti

 

Potrebno vam je

  • 4 jaja 
  • maslinovo ulje
  • mješavina suhih začina
  • 1 mladi luk
  • 5 kriška pršuta

Priprema

  1. U zdjelici zamutite jaja, dodajte začine i nasjeckajte mladi luk.
  2. U malu tavu ulijte maslinovog ulja, pustite da se zagrije i izlijte sve iz zdjelice u tavu.
  3. Nakon što smjesa počne mijenjati strukturu, dodajte tanko narezani pršut i brzo nakon toga maknite fritaju s vatre te poslužite.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.