Recepti 29. lipnja 2018.

Ljetni ultra hit: Fritaja od špinata i blitve

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Budite kreativni s jajima i napravite ovu povrtnu fritaju od špinata i blitve.

Možete biti jako kreativni sa začinima i filom i sve prilagoditi vlastitom ukusu. Ovo pečeno jelo od jaja jednako je ukusno i toplo i hladno. Špinat i blitva s osvježavajućim feta sirom dobitna su kombinacija za doručak.

 

Možda vas zanima... Fritaja s tri vrste sira i finom kobasicom Špajza Fritaja Možda vas zanima... (Do)ručak: Fritaja s mladim lukom i pršutom Recepti

 

Za 4 osobe bit će vam potrebno:

  • 500 g mješavine špinata i blitve
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 crveni luk, nasjeckan
  • 3 žlice svinjske masti / maslaca
  • 4 jaja
  • 100 g naribanog parmezana
  • 100 g feta sira narezanog na kockice
  • 2 žlice brašna
  • sol i papar po ukusu

Postupak pripreme:

  1. Očistite špinat i blitvu. Kuhajte ih u slanoj vodi 10 minuta. Dobro ocijedite i nasjeckajte na sitne komadiće.
  2. Češnjak i luk dinstajte na  dvije žlice masti sve dok luk ne postane staklast. Dodajte špinat i blitvu i dobro promiješajte.  Začinite solju i paprom i kuhajte još nekoliko minuta.
  3. U posebnoj posudi razmutite jaja, dodajte dinstano povrće, parmezan i sjeckani peršin. Promiješajte pa dodajte 2 žlice brašna i dobro sjedinite. Slobodno probajte smjesu i ako je potrebno, posolite i popaprite.
  4. Na tavi zagrijte preostalu žlicu masti. Mješavinu rasporedite po zagrijanoj masnoći tako da cijela površina bude pokrivena. Pecite dok dno ne počne tamniti. Pažljivo odvojite rubove od tave i okrenite poput palačinke. 
  5. Zapecite i s druge strane dok ne potamni. Kod posluživanja pospite gore narezani feta sir.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.