gastro postao
Budite kreativni s jajima i napravite ovu povrtnu fritaju od špinata i blitve.
Možete biti jako kreativni sa začinima i filom i sve prilagoditi vlastitom ukusu. Ovo pečeno jelo od jaja jednako je ukusno i toplo i hladno. Špinat i blitva s osvježavajućim feta sirom dobitna su kombinacija za doručak.
Za 4 osobe bit će vam potrebno:
- 500 g mješavine špinata i blitve
- 4 češnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 1 crveni luk, nasjeckan
- 3 žlice svinjske masti / maslaca
- 4 jaja
- 100 g naribanog parmezana
- 100 g feta sira narezanog na kockice
- 2 žlice brašna
- sol i papar po ukusu
Postupak pripreme:
- Očistite špinat i blitvu. Kuhajte ih u slanoj vodi 10 minuta. Dobro ocijedite i nasjeckajte na sitne komadiće.
- Češnjak i luk dinstajte na dvije žlice masti sve dok luk ne postane staklast. Dodajte špinat i blitvu i dobro promiješajte. Začinite solju i paprom i kuhajte još nekoliko minuta.
- U posebnoj posudi razmutite jaja, dodajte dinstano povrće, parmezan i sjeckani peršin. Promiješajte pa dodajte 2 žlice brašna i dobro sjedinite. Slobodno probajte smjesu i ako je potrebno, posolite i popaprite.
- Na tavi zagrijte preostalu žlicu masti. Mješavinu rasporedite po zagrijanoj masnoći tako da cijela površina bude pokrivena. Pecite dok dno ne počne tamniti. Pažljivo odvojite rubove od tave i okrenite poput palačinke.
- Zapecite i s druge strane dok ne potamni. Kod posluživanja pospite gore narezani feta sir.
Dobar tek!