gastro postao
Ovaj ukusan i jednostavan omlet može poslužiti i kao laganiji ručak ili večera
Omlet može biti odličan početak dana, pogotovo ako je napravljen na nešto neobičniji način. Razveselite svoje, a i nepce vaših najmilijih kombinacijom jaja, tikvica i mažurana!
Potrebno vam je:
- 500 g manjih tikvica
- sol
- 2 žlice maslinovog ulja
- žlica nasjeckanog mažurana
- 2 jaja
- mljeveni crni papar
- 1 žlica maslaca
Priprema:
- Odrežite krajeve tikvica i naribajte ih služeći se najvećim rupama ribeža. Pomiješajte tikvice sa žličicom soli i ostavite oko pola sata. Potom ih prebacite u cjedilo i dobro iscijedite da odstranite višak tekućine.
- Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi i pržite tikvice dok ne dobiju zlatnu boju, 6-7 minuta. Dodajte mažuran, maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. Lagano vilicom razmutite jaja s tikvicama, paprom i još malo soli.
- Zagrijte maslac u tavi, dodajte smjesu s tikvicama i ravnomjerno je rasporedite. Pecite dok se jaja ne stisnu oko rubova. Zatim smanjite vatru i nastavite peći dok se jaja ne stisnu, ali tako da ostanu mekana na vrhu.
- Protresite tavu da oslobodite omlet od dna tave, a zatim ga pustite da sklizne na veliki tanjur. Poklopite tanjur tavom i zajedno ih okrenite naopako, tako da je pečena strana sada u tavi prema gore.
- Pecite ga još oko minutu s te strane, a zatim opet prebacite na tanjur. Pustite da se malo ohladi, potom izrežite na trokute i poslužite sa salatom.