Recepti 07. travnja 2017.

Srdele s mentom i bademima - spoj za poželjeti

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Dan je stvoren za lagan i mirisan obrok, a upravo sardine s bademima i začinskim biljem bit će izvrstan odabir...

Mješavina začinskog bilja koja se sastoji od korijandra i mente u kombinaciji s češnjakom bit će pun pogodak kada je u pitanju riba. Dodajte tome još i orašaste note badema pa sve skupa pojačajte lukom. Zaželite li pak se i slatkastih nota, ovom spoju odlično će stajati i šaka grožđica ili pečene cherry rajčice.

Prije serviranja ribu pokapajte limunovim sokom za još jače i bogatije arome.
 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Potrebno vam je:

  • 10-ak svježih i očišćenih srdela
  • 1 šalica badema
  • 1 manji luk
  • 3 režnja češnjaka
  • 1 šaka korijandra
  • 1 šaka mente
  • Maslinovo ulje
  • Limun
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Bademe rasporedite po papiru za pečenje pa ih ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva kako bi se tostirali. Trebat će im tek nekoliko minuta stoga ih držite na oku kako ne se ne bi ispekli previše.
  2. U blender ubacite korijander, mentu i češnjak. Dodajte malo soli i papra pa kratko blendajte kako bi se sve skupa povezalo i usitnilo.
  3. U posudu ubacite grubo sjeckani luk i polovicu tostiranih badema pa im dodajte dio začinskog bilja. Začinite maslinovim uljem i povežite.
  4. Na svakoj srdeli napravite tri reza sa svake strane.
  5. U posudu za pečenje na dno stavite ostatak mješavine s lukom, a dio koji ste pomiješali sa začinskim biljem utrljajte u ribu.
  6. Pecite na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dok riba nije gotova, ovisno o veličini.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.