Voliš jesti zdravo, i samim time, ne jedeš prženu hranu? Preporučujemo da onda isprobaš i ove odlične srdele iz pećnice. Srdele možeš začiniti jednako kao što to činiš kada ih pržiš, ali će srdele priprmeljene na ovaj način biti puno zdravije, a njihovo meso puno kvalitetnijeg okusa.
Srdele iz pećnice posluži s krumpirom
Uz srdele iz pećnice ispeci i slasne cherry rajčice i dobit ćete pravu gozbu! Također, ako ne voliš pržene krumpiriće, krumpir možeš narezati na ploškice, pokapati s malo maslinovog ulja i posoliti te i njega ispeći u pećnici i poslužiti uz srdelice iz pećnice.
Krumpir peci odvojeno jer će vam za njega trebati više vremena u pećnici nego za ribu pa ga nemojte staviti s ribom jer će se ona prepeći. Iako postoji opcija da stavite krumpir s ribom pa pratite kada je riba pečena i izvadite ju, a krumpir samo nastavite peći dok ne bude gotov.
Svježe srdele
U pećnici pripremi i drugu plavu ribu
Količina srdela iz pećnice ovisi o tome za koliko osoba ih pripremaš, a ostale sastojke možeš dodati prema vlastitom ukusu. Također, osim srdela, u pećnici po ovom receptu možeš pripremati i drugu sitnu plavu ribu kao što su papaline ili čak manje skuše.
Jednostano očisti ribu, prati recept za srdele u pećnici i rezultat će biti jednako ukusan. Uz ovako pripremljenu ribu, posluži neku od povrtnih salata, poput one od graha, ili s domaćim tartarom i uživaj u slasnom i brzom ručku!
Srdele iz pećnice recept
Srdele iz pećnice
Sastojci:
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 100 g cherry rajčica
- sok i korica 1 limuna
- 1 žličica sjemenki kima
- 1/4 žličice suhe ljute papričice u ljuskicama
- Mmaslinovo ulje
- 2 žlice sitno sjeckanog peršina
- češnjak
- srdele (u količini koju želite, cca 250 g sirovih srdela po osobi)
Postupak:
- Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
- Srdele očistiti te ih poslagati na lim obložen papirom za pečenje; pokapati maslinovim uljem i posoliti.
- Cherry rajčice i luk pomiješati s koricom limuna, malo soli, ljuskicama papričica, limunovim sokom i kimom te sve dobro izmiješati i poslagati oko srdela. Na ostatak papira možete staviti krumpir ako ćete ga praviti.
- Pripremljene srdele peći u zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju i posipajte ih nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite još tople.