Recepti 11. srpnja 2022.

Srdele iz pećnice - zdravija verzija omiljenog ljetnog jela

Srdele iz pećnice recept foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Riba je zdrava hrana ako se priprema na zdrav i prihvatljiv način, a ove srdele iz pećnice savršen su odabir

Volite jesti zdravo, i samim time, ne jedete prženu hranu? Preporučujemo da onda isprobate i ove odlične srdele iz pećnice. Srdele možete začiniti jednako kao što to činite kada ih pržite, ali će ovako meso biti puno očuvanije i kvalitetnije.

Srdele iz pećnice poslužite s krumpirom

Uz srdele iz pećnice ispecite i slasne cherry rajčice i dobit ćete pravu gozbu! Također, ako ne volite pržene krumpiriće, krumpir možete narezati na ploškice, pokapati s malo maslinovog ulja i posoliti te i njega ispeći u pećnici i poslužiti uz srdelice iz pećnice. Krumpir pecite odvojeno jer će vam za njega trebati više vremena u pećnici nego za ribu pa ga nemojte staviti s ribom jer će se ona prepeći. Iako postoji opcija da stavite krumpir s ribom pa pratite kada je riba pečena i izvadite ju, a krumpir samo nastavite peći dok ne bude gotov.

 | Author: Shutterstock Svježe srdele foto: Shutterstock

Osim srdela u pećnici pripremi i drugu plavu ribu

Količina srdela iz pećnice ovisi o tome za koliko osoba ih pripremate, a ostale sastojke možete dodati prema vlastitom ukusu. Također, osim srdela, u pećnici po ovom receptu možete pripremati i drugu sitnu plavu ribu kao što su papaline ili čak manje skuše. Jednostano očistite ribu, pratite recept za srdele u pećnici i rezultat će biti jednako ukusan.

Uz ovako pripremljenu ribu, poslužite neku od povrtnih salata, poput one od graha, ili s domaćim tartarom i uživajte u slasnom i brzom ručku!

Srdele iz pećnice recept

Sastojci:

  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • 100 g cherry rajčica
  • Sok i korica od 1 limuna
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1/4 žličice suhe ljute papričice u ljuskicama
  • Maslinovo ulje
  • 2 žlice sitno sjeckanog peršina
  • Češnjak
  • Srdele (u količini koju želite)

Priprema:

  1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
  2. Srdele očistiti te ih poslagati na lim obložen papirom za pečenje; pokapati maslinovim uljem i posoliti.
  3. Cherry rajčice i luk pomiješati s koricom limuna, malo soli, ljuskicama papričica, limunovim sokom i kimom te sve dobro izmiješati i poslagati oko srdela. Na ostatak papira možete staviti krumpir ako ćete ga praviti.
  4. Pripremljene srdele peći u zagrijanoj pećnici otprilike 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju i posipajte ih nasjeckanim češnjakom i peršinom te poslužite još tople.

Dobar tek! 

 | Author: Shutterstock Srdele iz pećnice recept foto: Shutterstock

Možda vas zanima... Ukusan i jednostavan namaz od slanih srdela i kapara Recepti Možda vas zanima... More na tanjuru: Špageti sa svježim srdelama Recepti srdela Možda vas zanima... Zaljubite se u srdele uz ove recepte Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.