Recepti Tjestenina 25. rujna 2024.

Orecchiette sa slanim srdelama - recept Steve Karapandže

Tjestenina
12 MIN
15 MIN
2
JEDNOSTAVNO
orecchiette
Orechiette sa slanim srdelama i rikulom
foto: Tipps In the Kitch/Unsplash
Legendarni chef Stevo Karapandža velik je uzor mnogim chefovima na ovim prostorima, a njegovi recepti nama su stalan izvor novih ideja za kuhanje kod kuće. Donosimo jedan za brz i fin morski ručak

Chef Stevo Karapandža prava je legenda u svijetu gastronomije - velik je uzor brojnim uspješnim domaćim chefovima, a nama ogroman izvor inspiracije, posebno kada tražimo neku novu ideju za ručak. Ideje uspješno pronalazimo u njegovoj hit kuharici Stevo Karapandža "Kreativna kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" u izdanju Profila.

srdele Možda vas zanima... Srdele punjene špinatom - recept Steve Karapandže Recepti

 | Author: Profil knjiga Odlični recepti Steve Karapandže na jednom mjestu foto: Profil knjiga

Ovaj put pronašli smo odličnu ideju za finu i brzu tjesteninu - orecchiette sa slanim srdelama i rikulom. Okus im je savršen - pravi jadranski umami, zahvaljujući slanim srdelama, maslinama i kaparima, kojima dašak svježine daje rukola.

Recept je u nastavku - isprobaj ga i javi nam svoje dojmove!

orecchiette | Author: Olivie Strauss/Unsplash Orechiette foto: Olivie Strauss/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Orecchiette sa slanim srdelama i rikulom - recept Steve Karapandže
12 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Orecchiette 300 g
  • Rikula 400 g
  • Slane srdele 6 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Ljuta papričica 1 kom
  • Svježi peršin 0,50 svežanj
  • Maslinovo ulje 3 žlica
  • Masline 4 kom
  • Kapare 1 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Parmezan
Postupak
  1. Na maslinovom ulju kratko propirjaj češnjak narezan na ploškice. Svijetlo poprženom češnjaku dodaj nasitno narezanu svježu čili papričicu kojoj je prethodno potrebno ukloniti sjemenke. Dodaj i slane srdele.


  2. U međuvremenu skuhaj tjesteninu te je ocijeđenu dodaj pripremljenim srdelama. Pospi nasjeckanom rukolom te kratko sve skupa propirjaj dok rikula ne uvene.


    orecchiette


    Dodaj nasjeckane otkoštićene masline i kapare. Posoli i popapri prema ukusu te dodaj nasjeckani peršin.

    Posluži odmah, a prilikom posluživanja pospi svježe naribanim parmezanom.


Isprobaj i ove recepte legendarnog Steve Karapandže!

Pile pečeno u soli Možda vas zanima... Pile pečeno u soli - recept Steve Karapandže Recepti piletina wellington Možda vas zanima... Piletina Wellington - slasni recept Steve Karapandže Recepti Možda vas zanima... Juha od celera i krušaka Steve Karapandže Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.