Legendarni chef Stevo Karapandža velik je uzor mnogim chefovima na ovim prostorima, a njegovi recepti nama su stalan izvor novih ideja za kuhanje kod kuće. Donosimo jedan za brz i fin morski ručak
Chef Stevo Karapandža prava je legenda u svijetu gastronomije - velik je uzor brojnim uspješnim domaćim chefovima, a nama ogroman izvor inspiracije, posebno kada tražimo neku novu ideju za ručak. Ideje uspješno pronalazimo u njegovoj hit kuharici Stevo Karapandža "Kreativna kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" u izdanju Profila.
Odlični recepti Steve Karapandže na jednom mjestu
foto: Profil knjiga
Ovaj put pronašli smo odličnu ideju za finu i brzu tjesteninu - orecchiette sa slanim srdelama i rikulom. Okus im je savršen - pravi jadranski umami, zahvaljujući slanim srdelama, maslinama i kaparima, kojima dašak svježine daje rukola.
Recept je u nastavku - isprobaj ga i javi nam svoje dojmove!
Orechiette
foto: Olivie Strauss/Unsplash
Ne gasi ekran dok kuham
Orecchiette sa slanim srdelama i rikulom - recept Steve Karapandže
12 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Orecchiette
300
g
Rikula
400
g
Slane srdele
6
kom
Češnjak
2
režanj
Ljuta papričica
1
kom
Svježi peršin
0,50
svežanj
Maslinovo ulje
3
žlica
Masline
4
kom
Kapare
1
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Parmezan
Postupak
Na maslinovom ulju kratko propirjaj češnjak narezan na ploškice. Svijetlo poprženom češnjaku dodaj nasitno narezanu svježu čili papričicu kojoj je prethodno potrebno ukloniti sjemenke. Dodaj i slane srdele.
U međuvremenu skuhaj tjesteninu te je ocijeđenu dodaj pripremljenim srdelama. Pospi nasjeckanom rukolom te kratko sve skupa propirjaj dok rikula ne uvene.
Dodaj nasjeckane otkoštićene masline i kapare. Posoli i popapri prema ukusu te dodaj nasjeckani peršin.
Posluži odmah, a prilikom posluživanja pospi svježe naribanim parmezanom.
Isprobaj i ove recepte legendarnog Steve Karapandže!