Jako nam se sviđa ovaj jednostavan, a tako ukusan recept slavnog chefa Steve Karapandže. Ove prefine i soočne srdele punjene špinatom dobile su stalno mjesto na našem meniju
Srdele obožavamo i pripremamo ih valjda na 100 načina, no uvijek smo u potrazi za novim slasnim receptima od ove zanemarene, a tako zdrave, ukusne i, ne zaboravimo - povoljne ribe. Ovaj genijalan recept za srdele punjene špinatom pronašli smo u kuharici "Kreativna kuhinja"Steve Karapandže koja je naš uvijek i iznova siguran izvor nove kulinarske inspiracije.
Podsjetimo, srdela je bogata nezasićenim omega-3 i omega-6 aminokiselinama i stoga iznimno zdrava. Ukusnog je mesa, lako probavljiva, bogata bjelančevinama, ugljikohidratima, zdravim mastima, vitaminima, posebice vitaminima A, D i E te mineralima. Treba li ti još razloga da isprobaš ovaj recept slavnog Steve Karapandže?
Srdele
foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Stevo Karapandža
foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Ne gasi ekran dok kuham
Srdele punjene špinatom - recept Steve Karapandže
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Srdela
1
kg
Maslinovo ulje
4
žlica
Pinjoli
1
žlica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Žemlja
1
kom
Špinat
280
g
Češnjak
2
režanj
Bosiljak
0,33
svežanj
Jaje
1
kom
Parmezan
40
g
Postupak
Srdele očisti, odstrani im glavu, operi ih i posuši.
Žemlju malo omekšaj u toploj vodi i protisni je kroz prste.
Špinat kratko blanširaj u vrućoj vodi, procijedi i dodaj sitno nasjeckani češnjak, nasjeckane listiće svježeg bosiljka, protisnutu žemlju, jaje i parmezan. Posoli i popapri te sve dobro izmiješaj.
Srdele napuni smjesom sa špinatom i posloži ih u vatrostalnu posudu.
Poprskaj srdele maslinovim uljek, pospi nasjeckaim pinjolima i stavi u pećnicu ugrijanu na 220 stupnjeva i peci 15-ak minuta, dok ne dobiju lijepu boju.