Recepti Riba 18. srpnja 2025.

Srdele punjene špinatom - recept Steve Karapandže

Riba
20 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
srdele, stevo karapandža
Chef Stevo Karapandža ima genijalan recept za srdele
foto: Sandra Šimunović/PIXSELL; Maykos/Pinterest
Jako nam se sviđa ovaj jednostavan, a tako ukusan recept slavnog chefa Steve Karapandže. Ove prefine i sočne srdele punjene špinatom dobile su stalno mjesto na našem meniju

Srdele obožavamo i pripremamo ih valjda na 100 načina, no uvijek smo u potrazi za novim slasnim receptima od ove zanemarene, a tako zdrave, ukusne i, ne zaboravimo - povoljne ribe. Ovaj genijalan recept za srdele punjene špinatom pronašli smo u kuharici "Kreativna kuhinja" Steve Karapandže koja je naš uvijek i iznova siguran izvor nove kulinarske inspiracije.

Srdela je mala, ali jako moćna riba

Podsjetimo, srdela je bogata nezasićenim omega-3 i omega-6 aminokiselinama i stoga iznimno zdrava. Ukusnog je mesa, lako probavljiva, bogata bjelančevinama, ugljikohidratima, zdravim mastima, vitaminima, posebice vitaminima A, D i E te mineralima. Treba li ti još razloga da isprobaš ovaj recept slavnog Steve Karapandže?

srdele | Author: Duško Jaramaz/PIXSELL Srdele foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Srdele punjene špinatom - recept Steve Karapandže
20 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Srdela 1 kg
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Pinjoli 1 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Žemlja 1 kom
  • Špinat 280 g
  • Češnjak 2 režanj
  • Bosiljak 0,33 svežanj
  • Jaje 1 kom
  • Parmezan 40 g
Postupak
  1. Srdele očisti, odstrani im glavu, operi ih i posuši.


  2. Žemlju malo omekšaj u toploj vodi i protisni je kroz prste.


  3. Špinat kratko blanširaj u vrućoj vodi, procijedi i dodaj sitno nasjeckani češnjak, nasjeckane listiće svježeg bosiljka, protisnutu žemlju, jaje i parmezan. Posoli i popapri te sve dobro izmiješaj.


  4. Srdele napuni smjesom sa špinatom i posloži ih u vatrostalnu posudu.


  5. Poprskaj srdele maslinovim uljek, pospi nasjeckaim pinjolima i stavi u pećnicu ugrijanu na 220 stupnjeva i peci 15-ak minuta, dok ne dobiju lijepu boju.


Isprobaj i ove odlične recepte za srdele...

pašteta od srdela Možda vas zanima... Ovu genijalnu paštetu od srdela posluži uz tost i uživaj! Recepti srdele Možda vas zanima... RIBA PETKOM Srdele s mentom i bademima Recepti Slane srdele Možda vas zanima... SAVRŠEN SPOJ Tjestenina s pestom od slanih srdela Recepti Pohane srdele Možda vas zanima... POHANE SRDELE Genijalan recept Davida Skoke Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.