Recepti 31. svibnja 2024.

SAVRŠEN SPOJ Tjestenina s pestom od slanih srdela

Tjestenina
15 MIN
15 MIN
4
SREDNJE
Slane srdele
Slane srdele
foto: Shutterstock
Žao nam je pesto alla Genovese, ali dobio si ozbiljnu konkurenciju jer pesto od slanih srdela, kapara, limuna i svježeg začinskog bilja preuzima vladavinu...

Svi znamo kako je pesto alla Genovese talijanski klasik kada su umaci u pitanju kojemu nema premca. Ovaj autentičan spoj svježeg bosiljka i parmezana, pesto od slanih srdela nudi vrhunski mediteranski užitak bilo da ga pomiješaš s tjesteninom, rižom ili mesom. Naravno, ako pitaš Talijane, gotovo je grijeh ne kombinirati ga uvijek s tjesteninom.

Penne s tunjevinom Možda vas zanima... Obožavat ćeš ga: Pesto od tunjevine i limuna Recepti

No čini nam se da je dobio ozbiljnu konkurenciju jer nakon što smo probali pesto od slanih srdela, u kojem se savršeno sljubljuju okusi češnjaka, kapara, sira, maslinova ulja, limuna i svježih začina poput metvice, peršina i bosiljka - nema nam boljeg umaka za tjesteninu!

Ovaj pesto već u mislima spajamo i s mesom s roštilja pa jedva čekamo novo proljepšanje vremena i roštiljanje...

 | Author: Shutterstock Slane srdele foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s pestom od slanih srdela
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Penne 500 g
  • Slane srdele 4 kom
  • Češnjak 2 režanj
  • Pecorino romano 3 žlica
  • Maslinovo ulje 4 žlica
  • Povrtni temeljac 4 žlica
  • Sok od limuna 3 žlica
  • Metvica 1 svežanj
  • Listići svježeg peršina 1 svežanj
  • Svježi bosiljak 1 svežanj
  • Kapare 2 žlica
Postupak
  1. Operi i otresi od vode svežnjiće metvice, peršina i bosiljka, a listiće otrgaj te ih krupno nasjeckaj. Isplahni pod vodom 2 žlice kapara i posuši ih kuhinjskim papirom. 


  2. Potapkaj ubrusom 4 fileta slanih srdela da ukloniš ulje. Oljušti i krupno nasjeckaj 2 češnja češnjaka.


  3. Sve pripremljene sastojke stavi u multipraktik pa ih sa 3 žlice naribanog sira pecorino, 4 žlice maslinova ulja, 4 žlice juhe i 3lice soka od limuna izblendaj.


  4. Tjesteninu skuhaj al dente u većoj količini posoljene vode. Kuhanu tjesteninu ocijedi, a pritom sačuvaj malo vode od kuhanja.


  5. Vrati tjesteninu u lonac, umiješaj pesto i 2-3 žlice vode od kuhanja tjestenine pa jelo po želji ukrasi listićima začinskog bilja.


Možda vas zanima... Pesto alla genovese - najbolji recept za kremasti umak od bosiljka Kolumne Pesto Možda vas zanima... Jednostavan trik kojim možeš poboljšati domaći pesto! Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.