Recepti Tjestenina 13. travnja 2025.

Ovaj pesto od tunjevine i limuna sigurno ćeš obožavati

Tjestenina
15 MIN
15 MIN
4
JEDNOSTAVNO
pene s pestom od tunjevine
Pesto od tunjevine i limuna
foto: The Fast Recipe Food Blog/Pinterest
Napravljen od namirnica koje svatko od nas ima u smočnici, prepun okusa i mirisa, a sprema se za manje od 15 minuta - pa tko ne bi ovaj pesto od tunjevine zavolio na prvi zalogaj?

Napravljen od namirnica koje svatko od nas ima u smočnici, prepun okusa i mirisa, a sprema se za manje od 15 minuta - pa tko ne bi ovaj pesto od tunjevine i limuna zavolio na prvi zalogaj?

Prvi razlog zašto će ti se ovo jelo (definitivno) svidjeti jest što je puno okusa, jer pesto i limunov sok podižu okus tjestenine i tune na višu razinu! Na koncu, ovo se jelo tako lako prilagođava - bilo da koristiš kupovni pesto ili radiš vlastiti, možeš mu dodati i povrće po vlastitoj želji ili napraviti ga po našem receptu.

tuna konzerva Možda vas zanima... TUNA IZ KONZERVE Pripremi ju na 3 odlična, brza načina Recepti

Sastojci za pesto i (savršene) zamjene

Bosiljak je jedan od glavnih sastojaka pesta. Kao zamjenu možeš koristiti listove peršina i metvice za veći mediteranski štih, ali računaj u tom slučaju i na drugačiji okus.

Maslinovo ulje pomaže u emulgiranju umaka, čineći ga gustim i kremastim, a ako želiš malo drugačiju aromu probaj ga zamijeniti  uljem avokada.

Sok od limuna osvježava cijelo jelo. U slučaju da nemaš limunov sok, možeš upotrijebiti i 1-2 žlice bijelog vinskog octa.

Sol je ključni sastojak za postizanje izvrsnosti recepta i okusa cijelog jela, stoga je nemoj preskočiti!

Češnjak (u granulama) – ako voliš svježi češnjak, koristi 1-2 češnja, vrlo sitno nasjeckana ili dodaj malo češnjaka u granulama. U ovom receptu čak i možeš umjesto maslinovog ulja upotrijebiti maslinovo ulje od pečenog češnjaka.

Špinat – mladi špinat daje ‘volumen pa ga slobodno možeš dodati, kao i rukolu i(li) kelj!

 

 | Author: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash Tunjevina iz konzerve foto: Towfiqu Barbhuiya/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Penne s pestom od tunjevine i limuna
15 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Penne 500 g
  • Tuna iz konzerve 280 g
  • Svježi peršin 1 svežanj
  • Svježi bosiljak 1 svežanj
  • Orasi 50 g
  • Limunova korica 1 kom
  • Maslinovo ulje 6 žlica
  • Povrtni temeljac 6 žlica
  • Sok od limuna 3 žlica
  • Sol
Postupak
  1. Dobro ocijedi ulje iz limenki tune i usitni filete vilicom.


  2. Uzmi po svežnjić peršina i bosiljka, properi ih, otresi vodu i krupno ih nasjeckaj. Stavi ih u multipraktik pa izradi glatku pastu sa 50 g krupno rezanih oraha, žličicom ribane limunove korice, 6 žlica maslinova ulja, 6 žlica povrtne juhe i 3 žlice limunova soka. Posoli i popapri tako pripremljen pesto. 


  3. Skuhaj al dente 500 g penna u većoj količini posoljene vode. Kad su gotovi procijedi ih i odvoji dio vode od kuhanja. Vrati tjesteninu u lonac.


  4. Umiješaj pesto i 2-3 žlice sačuvane vode od kuhanja, po potrebi dosoli i jelo ukrasi listićima svježeg bosiljka.


Isprobaj i ove odlične recepte s tunjevinom iz konzerve...

piletina Možda vas zanima... Ovo su namirnice od kojih možete napraviti čudesna jela None Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:08 13. Travanj 2025.

    ukusno