Recepti Riba 02. studenoga 2024.

TUNA IZ KONZERVE Pripremi ju na 3 odlična, brza načina

Tjestenina
10 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
tuna konzerva
Tuna iz konzerve
foto: Anna Jakutajc Wojtalik/Unsplash
Tune iz konzerve fina nam je i sama, samo s malo maslinova ulja, no postoje i brojna odlična brza jela u kojima ju možemo iskoristiti...

Konzervirana tuna nam je jedan od omiljenih sastojaka iz smočnice – može dugo stajati, ukusna je, a ako te glad napala iznenada samo je moraš otvoriti, dodati malo maslinova ulja, eventualno posoliti i popapriti, i – spremna je za jelo!

Tuna iz konzerve može biti odlična osnova za prava mala kulinarska čuda ako se samo malo više potrudimo. U nastavku donosimo 3 odlična recepta u kojima će uživati svi tvoji ukućani.

Složenac | Author: Shutterstock Zapečeni složenac s tunjevinom foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Složenac s tunom iz konzerve
10 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tjestenina 170 g
  • Tuna iz konzerve 120 g
  • Ulje od repice 1 žlica
  • Luk 1 kom
  • Celer - stabljika 2 kom
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Krem juha od gljiva 350 g
  • Cheddar 2 šalica
  • Grašak 1 šalica
  • Čips od krumpira 120 g
Postupak
  1. Pećnicu zagrij na 250 stupnjeva. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju. Sačuvaj 1/2 šalice vode od kuhanja tjestenine, nakon što je procijediš. Umiješaj tu vodu u krem juhu.


  2. U međuvremenu, zagrij ulje na srednjoj vatri, dodaj luk i celer, posoli i popapri. Dinstaj, uz povremeno miješanje, dok povrće ne omekša, 5-7 minuta.

    Dinstano povrće izmiješaj s tjesteninom, tunjevinom iz konzerve, graškom i naribanim cheddarom ili nekim drugim aromatičnim sirom. Stavi u posudu za složenac te po vrhu pospi zdrobljeni čips.


  3. Peci dok ne porumeni, 10-ak minuta. Posluži odmah, vruće.


 | Author: Shutterstock Salata Nicoise foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Salata Niçoise
15 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Ljutika 1 kom
  • Maslinovo ulje 1 šalica
  • Vinski ocat 0,25 šalica
  • Senf 2 žlica
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Mladi krumpir 700 g
  • Zelene mahune 2 šalica
  • Jaje 4 kom
  • Rimska salata
  • Cherry rajčice 2 šalica
  • Listići svježeg peršina 0,25 šalica
  • Rotkvice 1 svežanj
  • Tuna iz konzerve 2 šalica
  • Masline 1 šalica
  • Kapare 1,50 žlica
  • Inćuni 6 kom
Postupak
  1. Zajedno izmiješaj sjeckanu ljutiku, ulje, ocat i dijon senf. Dodaj sol i papar prema ukusu.


  2. Mladi krumpir skuhaj u kori, ocijedi, oguli te raspolovi. Mahune skuhaj i ocijedi. Tvrdo kuhana jaja nareži na polovice ili četvrtine.


  3. Složi listove rimske salate na veliki pladanj, na to stavi krumpire, mahune, jaja, rajčice, peršin, rotkvice, masline bez koštica, kapare i inćune. Prelij s pola količine dresinga. Ostatak dresinga posluži sa strane, ako si netko želi dodati još.


 | Author: Shutterstock Tjestenina s ljutim puttanesca umakom foto: Shutterstock

Ne gasi ekran dok kuham

Tjestenina s ljutim puttanesca umakom s tunom iz konzerve
8 MIN
pripreme
17 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Penne 450 g
  • Tuna iz konzerve 1 šalica
  • Crveni papar 1 žličica
  • Marinara umak 3 šalica
  • Crne masline 0,50 šalica
  • Sol
  • Svježi bosiljak 0,25 šalica
Postupak
  1. Penne skuhaj prema uputama na pakiranju.


  2. Tunjevinu i grubo zdrobljeni crveni papar zagrij zajedno na ulju i prži na srednjoj vatri oko 2 minute.


  3. Umiješaj marinara umak, nasjeckane masline i 1/8 žličice soli. Dinstaj oko 5 minuta dok se sve dobro ne zagrije i sjedini.


  4. U umak dodaj skuhanu tjesteninu i malo vode od kuhanja tjestenine. Dodaj natrgane listiće bosiljka.


  5. Protresi lonac dok se sve dobro ne izmiješa. Posluži odmah, a za ukras možeš po želji dodati još koji listić bosiljka.


I ova jela s tunom iz konzerve su odlična!

Mini pizze Možda vas zanima... Mini pizze s tunjevinom, neodoljivi finger food Recepti Sushi s tunom Možda vas zanima... Uživaj u ljutim sushi rolicama s tunom iz konzerve Recepti Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Možda vas zanima... Brzinski ručak: Tjestenina s tunom i limunom Recepti Pašteta od tune Možda vas zanima... Najbolja pašteta od tune spremna je za par minuta! Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.