Recepti 24. veljače 2023.

Mini pizze s tunjevinom, neodoljivi finger food

Mini pizze
Mini pizze s tunjevinom i povrćem foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ljubitelji ukusnih pizza u potrazi za brzim i jednostavnim varijantama - tu smo! Ove minijature osvajaju bogatstvom okusa, a gotove su u tren oka. Mogu poslužiti i kao finger-food za goste - velike i male!

Jedna od najomiljenijih pizza u Njemačkoj je thunfisch pizza, odnosno pizza od tune. Tuna se obično ugnijezdi u umakom od rajčice, paprike, luka, sira i origana. S druge strane, Pizza al Tonno je jednostavna talijanska pizza koja koristi tunu kao nadjev.

Sastoji se od osnovnog tijesta za pizzu koje je preliveno umakom od rajčice, mozzarellom i tunom prelivenom maslinovim uljem. Ovu klasičnu pizzu možeš pronaći u većini talijanskih pizzerija jer je tuna u konzervi zgodan sastojak koji se može koristiti tijekom cijele godine.

 

Mini pizze Možda vas zanima... Mini pizze garantirano popravljaju raspoloženje! Recepti

 

I dok klasična pizza s tunom voli kombinaciju pizze s tunom i lukom, možeš ih mijenjati kako ti se sviđa – s tunom i maslinama, tunom i kukuruzom, pa čak i s tunom i krumpirom! Nama je najbolja, definitivno, pizza s narezanim rajčicama i tunom, ali za malo pikantnog okusa dodali smo češnjak te zelene i crne masline!

 

 | Author: Shutterstock Fine i slasne mini pizze foto: Shutterstock

 

Mini pizze s tunjevinom

(za 4 mini pizze)

Sastojci - za tijesto:

  • 200 g brašna
  • 40 ml maslinova ulja
  • ¼ kockice svježeg kvasca
  • po prstohvat šećera i soli

Sastojci - za nadjev:

  • 250 g rajčica
  • 1 limenka tunjevine (185 g)
  • po 20 zelenih i crnih maslina
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 25 g naribanog parmezana
  • peršin za ukrašavanje
  • sol i papar

 

Pizza muffini Možda vas zanima... Mini pizze u kalupima za muffine None

 

Priprema:

  1. Kvasac otopi sa šećerom u 125 ml tople vode. Dodaj sol, brašno i ulje te umijesi glatko tijesto. Stavi ga na toplo da se diže 15-20 minuta. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
  2. Rajčice oguli, ukloni im sjemenke i usitni ih. Ribu ocijedi i usitni. Pomiješaj je s maslinama, rajčicama i istisnutim češnjakom. Posoli i popapri.
  3. Tijesto razdijeli na 4 dijela na površini posutoj brašnom i razvaljaj u okrugle oblike. Stavi ga na namašćeni lim i oblikuj rubove. Po tijestu razdijeli nadjev i pokapaj ga uljem. Peci 25 minuta, pospi parmezanom i ukrasi sjeckanim peršinom.

 

Možda vas zanima... Obiteljski gušti: S klincima pripremi slasne mini pizze Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.