Jedna od najomiljenijih pizza u Njemačkoj je thunfisch pizza, odnosno pizza od tune. Tuna se obično ugnijezdi u umakom od rajčice, paprike, luka, sira i origana. S druge strane, Pizza al Tonno je jednostavna talijanska pizza koja koristi tunu kao nadjev.
Sastoji se od osnovnog tijesta za pizzu koje je preliveno umakom od rajčice, mozzarellom i tunom prelivenom maslinovim uljem. Ovu klasičnu pizzu možeš pronaći u većini talijanskih pizzerija jer je tuna u konzervi zgodan sastojak koji se može koristiti tijekom cijele godine.
I dok klasična pizza s tunom voli kombinaciju pizze s tunom i lukom, možeš ih mijenjati kako ti se sviđa – s tunom i maslinama, tunom i kukuruzom, pa čak i s tunom i krumpirom! Nama je najbolja, definitivno, pizza s narezanim rajčicama i tunom, ali za malo pikantnog okusa dodali smo češnjak te zelene i crne masline!
Mini pizze s tunjevinom
(za 4 mini pizze)
Sastojci - za tijesto:
- 200 g brašna
- 40 ml maslinova ulja
- ¼ kockice svježeg kvasca
- po prstohvat šećera i soli
Sastojci - za nadjev:
- 250 g rajčica
- 1 limenka tunjevine (185 g)
- po 20 zelenih i crnih maslina
- 1 češanj češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 25 g naribanog parmezana
- peršin za ukrašavanje
- sol i papar
Priprema:
- Kvasac otopi sa šećerom u 125 ml tople vode. Dodaj sol, brašno i ulje te umijesi glatko tijesto. Stavi ga na toplo da se diže 15-20 minuta. Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva.
- Rajčice oguli, ukloni im sjemenke i usitni ih. Ribu ocijedi i usitni. Pomiješaj je s maslinama, rajčicama i istisnutim češnjakom. Posoli i popapri.
- Tijesto razdijeli na 4 dijela na površini posutoj brašnom i razvaljaj u okrugle oblike. Stavi ga na namašćeni lim i oblikuj rubove. Po tijestu razdijeli nadjev i pokapaj ga uljem. Peci 25 minuta, pospi parmezanom i ukrasi sjeckanim peršinom.