Slavni chef Stevo Karapandža ima zapisane na tisuće recepata, a mi donosimo jedan baš poseban - za pileća prsa Wellington, jelo koje će te oduševiti okusima i sočnošću
Slavni Stevo Karapandža prvi je celebrity kuhar na našim prostorima. Još kao mali gledali smo ga na TV-u kako kuha s Oliverom Mlakarom i odaje mu svoje najveće kulinarske tajne u emisije "Male tajne velikih majstora kuhinje" četvrtkom prije Dnevnika.
Iza ovog slavnog kuhara zavidna je karijera i mnoštvo zapisanih recepata, od kojih je neke otkrio u knjizi "Kreativna kuhinja" koju je 2013. godine objavio Profil. Iako starija od desetljeća, ova sjajna kuharica nikad ne zastarijeva i stalno u njoj pronalazimo novu kulinarsku inspiraciju. Ovaj put u njoj smo pronašli ovaj odličan recept za pileća prsa à la Wellington (svi dobro znamo što je fenomenalna govedina Wellington).
Stevo Karapandža
foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
Pileća prsa treba dobro osušiti, a potom popržiti na tavici
foto: Leeloo Thefirst/Pexels
Uz dodatak korabice i vlasca ova divna piletina Wellington by Stevo karapandža dobiva posebnu aromu i svježinu, a, kako i sam chef Karapandža savjetuje, najbolje ga je poslužiti uz zdjelicu svježe zelene salate. Dobar tek!
Ne gasi ekran dok kuham
Piletina Wellington - recept by Stevo Karapandža
15 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Pileća prsa
4
kom
Maslac
Lisnato tijesto
500
g
Korabica
200
g
Limun
1
kom
Vlasac
1
svežanj
Mascarpone
4
žlica
Jaje
1
kom
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Postupak
Pileća prsa posuši kuhinjskim papirom te ih na vrućem maslacu kratko poprži s obje strane. Izvadi ih na tanjur, posoli, popapri i ostavi da se ohlade.
U međuvremenu korabicu nareži na tanke trakice, dodaj nasjeckani vlasac i naribanu limunovu koricu. Sve zajedno pomiješaj sa 4 žlice mascarponea te dodaj soli i papra prema ukusu.
Lisnato tijesto tanko razvaljaj te izreži na 4 kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedi onoliko smjese korabice koliko su velika prsa.
Na korabicu stavi popržena pileća prsa, a rubove tijesta premaži umućenim jajem, preklopi te pritisni prstima da se krajevi tijesta čvrsto spoje.
Stavi u pleh, na papir za pečenje i premaži preostalim umućenim jajem.
Peci 20-25 minuta u pećnici ugrijanoj na 220 stupnjeva. Posluži uz zdjelu miješane zelene salate.