Recepti Piletina 06. siječnja 2025.

Recept Steve Karapandže za piletinu Wellington

Piletina
15 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
piletina wellington
Piletina Wellington - recept Steve Karapandže
foto: Licious.in/Pinterest
Slavni chef Stevo Karapandža ima zapisane na tisuće recepata, a mi donosimo jedan baš poseban - za pileća prsa Wellington, jelo koje će te oduševiti okusima i sočnošću

Slavni Stevo Karapandža prvi je celebrity kuhar na našim prostorima. Još kao mali gledali smo ga na TV-u kako kuha s Oliverom Mlakarom i odaje mu svoje najveće kulinarske tajne u emisije "Male tajne velikih majstora kuhinje" četvrtkom prije Dnevnika.

Iza ovog slavnog kuhara zavidna je karijera i mnoštvo zapisanih recepata, od kojih je neke otkrio u knjizi "Kreativna kuhinja" koju je 2013. godine objavio Profil. Iako starija od desetljeća, ova sjajna kuharica nikad ne zastarijeva i stalno u njoj pronalazimo novu kulinarsku inspiraciju. Ovaj put u njoj smo pronašli ovaj odličan recept za pileća prsa à la Wellington (svi dobro znamo što je fenomenalna govedina Wellington).

stevo karapandža, tuna, palenta Možda vas zanima... Recept Steve Karapandže za zapečenu palentu s tunom Recepti

 | Author: Sandra Šimunović/PIXSELL Stevo Karapandža foto: Sandra Šimunović/PIXSELL pileća prsa, ružmarin | Author: Leeloo Thefirst/Pexels Pileća prsa treba dobro osušiti, a potom popržiti na tavici foto: Leeloo Thefirst/Pexels

Uz dodatak korabice i vlasca ova divna piletina Wellington by Stevo karapandža dobiva posebnu aromu i svježinu, a, kako i sam chef Karapandža savjetuje, najbolje ga je poslužiti uz zdjelicu svježe zelene salate. Dobar tek!

Ne gasi ekran dok kuham

Piletina Wellington - recept by Stevo Karapandža
15 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća prsa 4 kom
  • Maslac
  • Lisnato tijesto 500 g
  • Korabica 200 g
  • Limun 1 kom
  • Vlasac 1 svežanj
  • Mascarpone 4 žlica
  • Jaje 1 kom
  • Sol
  • Svježe mljeveni crni papar
Postupak
  1. Pileća prsa posuši kuhinjskim papirom te ih na vrućem maslacu kratko poprži s obje strane. Izvadi ih na tanjur, posoli, popapri i ostavi da se ohlade.


  2. U međuvremenu korabicu nareži na tanke trakice, dodaj nasjeckani vlasac i naribanu limunovu koricu. Sve zajedno pomiješaj sa 4 žlice mascarponea te dodaj soli i papra prema ukusu.


  3. Lisnato tijesto tanko razvaljaj te izreži na 4 kvadrata veličine cca 20 x 25 cm. Na sredinu tijesta rasporedi onoliko smjese korabice koliko su velika prsa.


  4. Na korabicu stavi popržena pileća prsa, a rubove tijesta premaži umućenim jajem, preklopi te pritisni prstima da se krajevi tijesta čvrsto spoje.


  5. Stavi u pleh, na papir za pečenje i premaži preostalim umućenim jajem.


  6. Peci 20-25 minuta u pećnici ugrijanoj na 220 stupnjeva. Posluži uz zdjelu miješane zelene salate.


Pile pečeno u soli Možda vas zanima... Pile pečeno u soli - recept Steve Karapandže Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.