Tuna iz konzerve odlična je namirnica koja se može iskoristiti za brojna fina jela, kao što je ova divna zapečena palenta s tunom iz konzerve. Donosimo recept Steve Karapandže
Slavni chef Stevo Karapandža pravi je majstor visoke kuhinje, no ima i puno odličnih recepata za jednostavna jela koja svatko može pripremiti kod kuće. Takve, jednostavne domaće recepte skupio je u svojoj knjizi "Kreativna kuhinja - Stvarajte zajedno s velikim majstorom kuhinje!" koja nam je neprestano vrelo inspiracije kad ne znamo što bismo kuhali.
U kuharici Steve Karapandže nalaze se brojni odlični recepti za mesa jela, juhe, salate i deserte, ali tu su i recepti za prefina riblja jela. Takvo fino riblje jelo, koje se jednostavno i brzo priprema jest i zapečena palenta s tunom iz konzerve u kojem se koriste namirnice koje najvjerojatnije svi imamo u smočnici.
Isprobaj ovaj odličan recept Steve Karapandže za zapečenu palentu s tunom iz konzerve i javi nam svoje dojmove! Sigurni smo da će se ovo riblje jelo svidjeli i svima koji u pravilu izbjegavaju ribu.
Tuna iz konzerve
foto: Towfiqu Barbhuiya/Pexels
Ne gasi ekran dok kuham
Zapečena palenta s tunjevinom - recept by Stevo Karapandža
15 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Mlijeko
600
ml
Povrtni temeljac
600
ml
Kukuruzna krupica
250
g
Umak od rajčice
250
ml
Luk
1
kom
Tuna iz konzerve
250
g
Crne masline
75
g
Mozzarella
150
g
Origano
1
žličica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Maslinovo ulje
Bosiljak
Postupak
Zakuhaj mlijeko i juhu pa uz miješanje dodaj kukuruznu krupicu (kukuruzni griz). Uz miješanje kuhaj prema uputama na pakiranju dok se palenta ne zgusne.
Pripremljeni lim premaži maslinovim uljem pa u njemu rasporedi kuhanu palentu na debljinu cca 1 cm. Premaži umakom od rajčice, po umaku rasporedi luk narezan na tanke kolutove. Po tome rasporedi komadiće tune iz konzerve i pospi sušenim origanom.
Stavi u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva i peci 20-ak minuta.
Pečenu palentu popapri, a okus možeš upotpuniti s nekoliko listića svježeg bosiljka.