Ljetni coleslaw burger postat će tvoj novi omiljeni ručak
Burgera nikada dosta, posebno ljeti. Zato je naša Gastrolovka Vinka Tresić, autorica bloga "Veganka", na ljetnom missGASTRO meet upu pripremila savršen burger u kojem je glavna zvijezda GARDEN GOURMET Sensational Burger i THOMY Delight majoneza bez jaja.
Možeš li vjerovati da je cijeli burger potpuno plant-based? Tako je, od pljeskavice do coleslaw salate, sve je pripremljeno s namirnicama biljnog podrijetla, a čak i ako ste najveći obožavatelji mesa, sigurni smo kako će vas ovaj burger oduševiti i potaknuti na istraživanje plant-based kuhinje.
Coleslaw burger recept
Sastojci:
- 1 pakiranje GARDEN GOURMET Sensational Burger
- 1 pecivo za burgere
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice THOMY senfa
- 1/2 zelenog kupusa
- 1/4 ljubičastog kupusa
- 1 mrkva
- 2 mlada luka
- 4 žlice THOMY Delight majoneze
- 1 žlica THOMY ketchupa
- par listova zelene salate
- 1 rajčica
- papar
- sol
Postupak:
- Nareži mrkvu, zeleni i crveni kupus na što tanje trakice i sve skupa stavi u veću zdjelu.
- Nareži mladi luk na kolutiće i dodaj povrću.
- Dodaj THOMY Delight majonezu, senf, jabučni ocat te sol i papar po želji.
- Sve zajedno dobro promiješaj i ostavi na sobnoj temperaturi 15-ak minuta.
- Zagrij tavu na srednje visokoj temperaturi, dodaj ½ žlice ulja i 1 pljeskavicu GARDEN GOURMET Sensational Burger.
- Prži 12 minuta uz povremeno okretanje.
- Pecivo za burgere prereži po pola i nakon što izvadiš pljeskavicu stavi pržiti pecivo da dobije zlatnu boju.
- Nareži rajčicu na kolutiće i salatu na manje komade.
- Serviraj tako da staviš salatu, rajčicu, pljeskavicu, ketchup, coleslaw salatu i na vrh poklopi pecivom.
U slast!
Puno je dobrih razloga zašto bismo u svoj jelovnik trebali uvrstiti što više namirnica biljnog podrijetla, a ako ti treba još inspiracije za prefina jela s GARDEN GOURMET proizvodima posjeti stranicu s receptima, zaprati Instagram profil te pogledaj VegePorciju – vodič za prehranu bogatiju namirnicama biljnog podrijetla.