Recepti Zdrava i fina ljetna jela 18. srpnja 2022.

Ljetni coleslaw burger postat će tvoj novi omiljeni ručak

Coleslaw burger oduševit će te na prvi zalogaj foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Naša Gastrolovka Vinka Tresić pokazat će ti kako pripremiti sočan i ukusan coleslaw burger

Burgera nikada dosta, posebno ljeti. Zato je naša Gastrolovka Vinka Tresić, autorica bloga "Veganka", na ljetnom missGASTRO meet upu pripremila savršen burger u kojem je glavna zvijezda GARDEN GOURMET Sensational Burger i THOMY Delight majoneza bez jaja. 

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Vinka Tresić pripremila je savršen burger u kojem je glavna zvijezda GARDEN GOURMET Sensational Burger foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Možeš li vjerovati da je cijeli burger potpuno plant-based? Tako je, od pljeskavice do coleslaw salate, sve je pripremljeno s namirnicama biljnog podrijetla, a čak i ako ste najveći obožavatelji mesa, sigurni smo kako će vas ovaj burger oduševiti i potaknuti na istraživanje plant-based kuhinje. 

Coleslaw burger recept

Sastojci:

  • 1 pakiranje GARDEN GOURMET Sensational Burger
  • 1 pecivo za burgere
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • 2 žlice jabučnog octa
  • 2 žlice THOMY senfa
  • 1/2  zelenog kupusa
  • 1/4 ljubičastog kupusa
  • 1 mrkva
  • 2 mlada luka
  • 4 žlice THOMY Delight majoneze
  • 1 žlica THOMY ketchupa
  • par listova zelene salate
  • 1 rajčica
  • papar
  • sol

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Slasni plant based burger pripremi s THOMY majonezom bez jaja foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Postupak:

  1. Nareži mrkvu, zeleni i crveni kupus na što tanje trakice i sve skupa stavi u veću zdjelu.
  2. Nareži mladi luk na kolutiće i dodaj povrću.
  3. Dodaj THOMY Delight majonezu, senf, jabučni ocat te sol i papar po želji.
  4. Sve zajedno dobro promiješaj i ostavi na sobnoj temperaturi 15-ak minuta.
  5.  Zagrij tavu na srednje visokoj temperaturi, dodaj ½ žlice ulja i 1 pljeskavicu GARDEN GOURMET Sensational Burger.
  6. Prži 12 minuta uz povremeno okretanje.
  7. Pecivo za burgere prereži po pola i nakon što izvadiš pljeskavicu stavi pržiti pecivo da dobije zlatnu boju.
  8. Nareži rajčicu na kolutiće i salatu na manje komade.
  9. Serviraj tako da staviš salatu, rajčicu, pljeskavicu, ketchup, coleslaw salatu i na vrh poklopi pecivom.

U slast!

Puno je dobrih razloga zašto bismo u svoj jelovnik trebali uvrstiti što više namirnica biljnog podrijetla, a ako ti treba još inspiracije za prefina jela s GARDEN GOURMET proizvodima posjeti stranicu s receptima, zaprati Instagram profil te pogledaj VegePorciju – vodič za prehranu bogatiju namirnicama biljnog podrijetla.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Coleslaw burger oduševit će te na prvi zalogaj foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.