Burgera nikada dosta, posebno ljeti. Zato je naša Gastrolovka Vinka Tresić, autorica bloga "Veganka", na ljetnom missGASTRO meet upu pripremila savršen burger u kojem je glavna zvijezda GARDEN GOURMET Sensational Burger i THOMY Delight majoneza bez jaja.
Možeš li vjerovati da je cijeli burger potpuno plant-based? Tako je, od pljeskavice do coleslaw salate, sve je pripremljeno s namirnicama biljnog podrijetla, a čak i ako ste najveći obožavatelji mesa, sigurni smo kako će vas ovaj burger oduševiti i potaknuti na istraživanje plant-based kuhinje.
Coleslaw burger recept
Sastojci:
- 1 pakiranje GARDEN GOURMET Sensational Burger
- 1 pecivo za burgere
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice THOMY senfa
- 1/2 zelenog kupusa
- 1/4 ljubičastog kupusa
- 1 mrkva
- 2 mlada luka
- 4 žlice THOMY Delight majoneze
- 1 žlica THOMY ketchupa
- par listova zelene salate
- 1 rajčica
- papar
- sol
Postupak:
- Nareži mrkvu, zeleni i crveni kupus na što tanje trakice i sve skupa stavi u veću zdjelu.
- Nareži mladi luk na kolutiće i dodaj povrću.
- Dodaj THOMY Delight majonezu, senf, jabučni ocat te sol i papar po želji.
- Sve zajedno dobro promiješaj i ostavi na sobnoj temperaturi 15-ak minuta.
- Zagrij tavu na srednje visokoj temperaturi, dodaj ½ žlice ulja i 1 pljeskavicu GARDEN GOURMET Sensational Burger.
- Prži 12 minuta uz povremeno okretanje.
- Pecivo za burgere prereži po pola i nakon što izvadiš pljeskavicu stavi pržiti pecivo da dobije zlatnu boju.
- Nareži rajčicu na kolutiće i salatu na manje komade.
- Serviraj tako da staviš salatu, rajčicu, pljeskavicu, ketchup, coleslaw salatu i na vrh poklopi pecivom.
U slast!
Puno je dobrih razloga zašto bismo u svoj jelovnik trebali uvrstiti što više namirnica biljnog podrijetla, a ako ti treba još inspiracije za prefina jela s GARDEN GOURMET proizvodima posjeti stranicu s receptima, zaprati Instagram profil te pogledaj VegePorciju – vodič za prehranu bogatiju namirnicama biljnog podrijetla.