Dan započnite kremastim namazom s rajčicama

Stockfood
Za pola sata pripremite doručak za cijeli tjedan!
Vidi originalni članak

Ovaj je namaz toliko ukusan i aromatičan da ćete ga s veseljem doručkovati cijeli tjedan, a upravo toliko može stajati u staklenci u vašem hladnjaku. Ako pretpostavljate da ste ipak napravili previše, ostatak stavite u zatvorenu plastičnu posudicu i držite u zamrzivaču do tri mjeseca.

 

Iskoristite sezonu Raskošna salata od rajčice s nezapamćeno dobrim dressingom

 

Sastojci:

  • 450 g cherry rajčica
  • 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 200 g maslaca

Priprema:

  1. Rajčice pecite nekoliko minuta u pećnici na 200 stupnjeva, sve dok im kožica ne poprimi smećkastu boju i ne počnu puštati tekućinu, a potom pričekajte da se ohlade.
  2. Pomiješajte zapečene rajčice s timijanom, soli, paprom i izmiksajte u multipraktiku, no nemojte u potpunosti usitniti rajčicu.
  3. Ubacite kockice maslaca (sobne temperature) i nastavite miksati. Kad sjedinite sve sastojke, prebacite u čistu staklenu posudicu s poklopcem i držite u hladnjaku do tjedan dana. 

 

Posjeti Gastro.hr