gastro postao
Za pola sata pripremite doručak za cijeli tjedan!
Ovaj je namaz toliko ukusan i aromatičan da ćete ga s veseljem doručkovati cijeli tjedan, a upravo toliko može stajati u staklenci u vašem hladnjaku. Ako pretpostavljate da ste ipak napravili previše, ostatak stavite u zatvorenu plastičnu posudicu i držite u zamrzivaču do tri mjeseca.
Sastojci:
- 450 g cherry rajčica
- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana
- ½ žličice soli
- ¼ žličice papra
- 200 g maslaca
Priprema:
- Rajčice pecite nekoliko minuta u pećnici na 200 stupnjeva, sve dok im kožica ne poprimi smećkastu boju i ne počnu puštati tekućinu, a potom pričekajte da se ohlade.
- Pomiješajte zapečene rajčice s timijanom, soli, paprom i izmiksajte u multipraktiku, no nemojte u potpunosti usitniti rajčicu.
- Ubacite kockice maslaca (sobne temperature) i nastavite miksati. Kad sjedinite sve sastojke, prebacite u čistu staklenu posudicu s poklopcem i držite u hladnjaku do tjedan dana.