Dip od špinata i artičoka za sretno grickanje

Thinkstock
Poslužite ovaj dip pravim gurmanima. Uživanje je zagarantirano.
Vidi originalni članak

Tostirajte kruh dok ne postane hrskav i poslužite ga uz kremasti dip od špinata i artičoka.Takav dip odlično se slaže i s krekerima, tortiljama ili kao umak uz kakvo dobro meso. Idealan je za one večeri kada samo želite uživati i opuštati se uz finu hranu i grickalice.

Potrebno vam je:

  • Špinat
  • Artičoke
  • Krem sir
  • Kiselo vrhnje
  • Majoneza
  • Parmezan
  • Češnjak
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ako koristite svježi špinat, kratko ga blanširajte pa nasjeckajte.
  2. Artičoke skuhajte dok ne postanu mekane.
  3. Nasjeckajte ih.
  4. Krem sir kratko otopite u mikrovalnoj da postane mekši.
  5. Pomiješajte sve sastojke i uživajte. 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr