Dobitna kombinacija: Čokoladna Pavlova od jagoda

Stockfood
Isprobajte popularnu tortu s beze korom inspiriranu ruskom balerinom Anom Pavlovom
Vidi originalni članak

Jedna od najpopularnijih torti s korom uz koju se veže posebna priča o ruskoj balerini Ani Pavlovom s dolaskom proljeća i svježih jagoda izlazi iz korica svake kuharice.

Topi se u ustima, brzo se priprema i oduzima dah gostima... Napravite najljepšu poslasticu od jagoda!

 

dan za jagode! Zasladite dan galettom s jagodama

 

gotova u trenu Kako napraviti brzu kremu od jagoda?

 

Inače Pavlova je bila baletna legenda još za života. "Umirućeg labuda" otplesala je oko 4000 puta. Imala je najveće honorare, Njenu im postalo je brend te su čak i nekoj vrsti ruža nadjenuli njezino ime. Restorani, bomboni i jela nosili su njezino ime, a ova torta osmišljena je njoj u čast.

Inače, torta je osmišljena u Australiji ili Novom Zelandu, a toliko je nježna da se odmah topi. 

Torta je izuzetna i jednostavna, a to su odlike vrhunskih recepata! 

Potrebno vam je:

  • 300 g šećera u prahu
  • 6 bjelanjaka
  • 3 žlica kakaa u prahu
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 70 g tamne čokolada
  • 1 kg jagoda
  • šlag

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Bjelanjke istucite u snijeg. Žlicom dodajte šećer i nastavite ih tući dok ne postanu sjajni i ljepljivi.
  3. Pomiješajte kakao, ocat i čokoladu pa ih polako dodajte snijegu
  4. Tri kalupa za tortu ili pitu obložite papirom za pečenje pa na njih rasporedite snijeg. Stavite u pećnicu i odmah smanjite temperaturu na 150°c. Pecite oko 1 sat.
  5. Kad se ohladi, stavite prvu koru na pladanj, nanesite šlag i sjeckane jagode pa ponovite postupak dok sve ne potrošite.
Posjeti Gastro.hr