Domaće grickalice

Čitateljica Helena Kokan odlučila nas je iznenaditi s hrskavim domaćim grickalicama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 1 kom jaje kokošje
  • 1 dl rajčica ( ketchup)
  • 1 dl pasirana rajčica (passata)
  • 1 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • glatko brašno
  • peršin, list
  • češnjak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • slatka paprika
  • čili u prahu

Priprema

  1. Sve umutimo i dodajemo glatko brašno, sve dok ne dobijemo čvrsto tijesto koje se ne lijepi.
  2. Zatim ga izvaljamo pomoću mašinice za tjesteninu, sve do broja tri na mašinici.
  3. Kada smo dobili lijepo i glatko, razvaljano tijesto, režemo ga s mašinicom, na šire trakice, razdvojimo i pržimo u ulju, vrlo kratko. Čim počnu rumeniti, okrećemo ih i vadimo.

Izvor Helena Kokan

Posjeti Gastro.hr