Domaći marcipan

Smjesu od marcipana možete koristiti kao nadjev za torte, kolače, ali i za izradu samostalnih slatkiša
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 400 g badem, oljušteni suhi
  • 400 g šećer, u prahu
  • 2 kom bjelanjak kokošji
  • 1 mala žlica ekstrakt vanilije

Priprema

  1. Bademe je prije svega potrebno kratko blanširati u kipućoj vodi, oguliti im kožicu i dobro posušiti. Sameljite ih u blenderu ili starome mlincu za kavu. Ako je potrebno, postupak mljevenja ponovite još jedanput kako biste dobili sitno mljevene bademe.
  2. Premjestite ih u posudu, dodajte im ekstrakt vanilije ili limunov sok i šećer te dobro promiješajte. Polako dodajte bjelanjke miješajući smjesu sve dok ne postane glatka i konzistencije nalik na plastelin. Što su se sastojci bolje sljubili, to će biti lakše izrađivati skulpturice od marcipana ili oblogu za tortu.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr