gastro postao
                                             
                                        
                                    Smjesu od marcipana možete koristiti kao nadjev za torte, kolače, ali i za izradu samostalnih slatkiša
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 400 g badem, oljušteni suhi
- 400 g šećer, u prahu
- 2 kom bjelanjak kokošji
- 1 mala žlica ekstrakt vanilije
Priprema
- Bademe je prije svega potrebno kratko blanširati u kipućoj vodi, oguliti im kožicu i dobro posušiti. Sameljite ih u blenderu ili starome mlincu za kavu. Ako je potrebno, postupak mljevenja ponovite još jedanput kako biste dobili sitno mljevene bademe.
- Premjestite ih u posudu, dodajte im ekstrakt vanilije ili limunov sok i šećer te dobro promiješajte. Polako dodajte bjelanjke miješajući smjesu sve dok ne postane glatka i konzistencije nalik na plastelin. Što su se sastojci bolje sljubili, to će biti lakše izrađivati skulpturice od marcipana ili oblogu za tortu.
Izvor Skuhatćute
 
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
     
        
    