Pečene zobene pahuljice s bananama savršen su doručak

Thinkstock
Kuhane zobene pahuljice zamijeni pečenima pa uživaj u drugačijim okusima zdravog doručka...
Vidi originalni članak

Zobene pahuljice već smo kuhali, grijali u mikrovalnoj pećnici i ubacivali u zdrave energetske pločice. Radili smo od njih kekse, slatki kruh i crumble. Sada ti donosimo recept za pečene zobene pahuljice kojima možeš dodati banane i orašaste plodove ili pak neko drugo voće po želji. U proljetnim i ljetnim mjesecima izvrsno će se složiti i s bobičastim voćem. 

Pripremiti ih možeš i večer prije pa ujutro samo navaliti na genijalan i iznimno aromatičan doručak. U slast!


Sastojci:

  • 2 banane
  • 100 g zobenih pahuljica
  • 150 ml mlijeka (kravlje, zobeno, bademovo...)
  • Prstohvat cimeta
  • Orašasti plodovi (bademi, orasi, lješnjaci...)

Postupak pripreme:

  1. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
  2. Bananu usitni pomoću vilice, dodaj joj zobene pahuljice, cimet i mlijeko.
  3. Dodaj čašu vode i prstohvat soli.
  4. Po vrhu rasporedi drugu bananu, narezanu na kolutiće i pospi orašastim plodovima.
  5. Peci 20 minuta do pola sata, dok zobene pahuljice ne upiju svu tekućinu.
     
Posjeti Gastro.hr