gastro postao
Kuhane zobene pahuljice zamijeni pečenima pa uživaj u drugačijim okusima zdravog doručka...
Zobene pahuljice već smo kuhali, grijali u mikrovalnoj pećnici i ubacivali u zdrave energetske pločice. Radili smo od njih kekse, slatki kruh i crumble. Sada ti donosimo recept za pečene zobene pahuljice kojima možeš dodati banane i orašaste plodove ili pak neko drugo voće po želji. U proljetnim i ljetnim mjesecima izvrsno će se složiti i s bobičastim voćem.
Pripremiti ih možeš i večer prije pa ujutro samo navaliti na genijalan i iznimno aromatičan doručak. U slast!
Sastojci:
- 2 banane
- 100 g zobenih pahuljica
- 150 ml mlijeka (kravlje, zobeno, bademovo...)
- Prstohvat cimeta
- Orašasti plodovi (bademi, orasi, lješnjaci...)
Postupak pripreme:
- Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
- Bananu usitni pomoću vilice, dodaj joj zobene pahuljice, cimet i mlijeko.
- Dodaj čašu vode i prstohvat soli.
- Po vrhu rasporedi drugu bananu, narezanu na kolutiće i pospi orašastim plodovima.
- Peci 20 minuta do pola sata, dok zobene pahuljice ne upiju svu tekućinu.