Dosadile su vam klasične grickalice? Grickajte grašak

Thinkstock
Iako su grickalice obično namirnice koje obiluju s mastima, soli i kalorijama i s kojima ne treba pretjerivati, postoje neke domaće grickalice koje su njihova potpuna suprotnost. A mogu li te zdravije grickalice okusom zadovoljiti nepca naviknuta na industrijske proizvode?
Vidi originalni članak

Mi kažemo da mogu, a na vama je da se sami uvjerite.

Sastojci:

  • 2 šalice smrznutog graška
  • 1 žlica ulja
  • Sol
  • Slatka mljevena paprika

(osnovni začini su sol i mljevena paprika, no predlažemo da se igrate s češnjakom, ružmarinom, kuminom, dimljenom paprikom, čilijem, curryjem i drugim najdražim začinima)

Priprema:
1. Grašak odlediti, a zatim ga premjestiti na kuhinjske ručnike 10 do 15 minuta da se dobro ocijedi.
2. Začiniti ga, dodati ulje i dobro ga promiješati rukama.
3. Grašak istresti na papir za pečenje u jednom sloju na lim za pečenje.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta uz povremeno potresanje lima.
5. Kad je pečen grašak mora biti hrskav. Hlađenjem će za nijansu postati još hrskaviji.

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr