Mi kažemo da mogu, a na vama je da se sami uvjerite.
Sastojci:
- 2 šalice smrznutog graška
- 1 žlica ulja
- Sol
- Slatka mljevena paprika
(osnovni začini su sol i mljevena paprika, no predlažemo da se igrate s češnjakom, ružmarinom, kuminom, dimljenom paprikom, čilijem, curryjem i drugim najdražim začinima)
Priprema:
1. Grašak odlediti, a zatim ga premjestiti na kuhinjske ručnike 10 do 15 minuta da se dobro ocijedi.
2. Začiniti ga, dodati ulje i dobro ga promiješati rukama.
3. Grašak istresti na papir za pečenje u jednom sloju na lim za pečenje.
4. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 40 do 45 minuta uz povremeno potresanje lima.
5. Kad je pečen grašak mora biti hrskav. Hlađenjem će za nijansu postati još hrskaviji.
Dobar tek!