Tex Mex pileća juha savršena je za situacije kad trebaš nešto konkretno na žlicu, a nemaš puno vremena za kuhanje. Gotova je za samo 30 minuta, a mi imamo najbolji recept!
Kad ti treba nešto na žlicu, da je ukusno i brzo gotovo, ima okus omiljene pečene piletine, ali je i ljutkasto... ovo je jelo za tebe! Odlična Tex Mex pileća juha koja će oduševiti i najzahtjevnija nepca.
Kremasta, puna okusa, i, kako se ono kaže - grije i tijelo i dušu, ova Tex Mex pileća juha gotova je za samo 30 minuta, a s njom imaš tanjur pun okusa. Isprobaj naš recept!
Tex Mex pileća juha
foto: Julie's Eats & Treats/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Tex Mex pileća juha
10 MIN
pripreme
25 MIN
kuhanja
6
porcija
SREDNJE
Sastojci
Suncokretovo ulje
2
žlica
Luk
1
kom
Paprika
1
šalica
Chili u prahu
2
žličica
Kumin
1
žličica
Češnjak u prahu
1
žličica
Luk u prahu
1
žličica
Krem juha od gljiva
600
ml
Pileći temeljac
6
šalica
Narezana rajčica iz konzerve
300
g
Pečena piletina - ostaci
4
šalica
Kukuruzne tortilje
8
kom
Krem sir
60
g
Sol
Cheddar
Jalapeño papričica
Korijander - listići
Postupak
Ugrij ulje u velikoj posudi od lijevanog željeza te na njemu oko 8 minuta poprži luk i šarene paprike narezane na kockice. Treba sve lijepo omekšati
Dodaj chili u prahu, mljeveni kumin, češnjak i luk u prahu i dinstaj, uz stalno miješanje, dok začini ne zamirišu, oko 1 minutu.
Dodaj krem juhu od gljiva, nasjeckane rajčice iz konzerve i pileći temeljac, promiješaj i pusti da zakipi na jakoj vatri.
Smanji vatri u nasrednju, dodaj natrgane ostatke pečene piletine (može i kuhana iz juhe), tortilje narezane na trekice poput rezanaca i krem sir. Kuhaj dalje, uz povremeno miješanje, dok se krem sir skroz ne rastopi, oko 2 minute. Posoli prema ukusu.
Makni s vatre i raspodijeli u 6 zdjelica. Ukrasi naribanim cheddar sirom, narezanim jalapeno papričicama i natrganim listićima korijandera.