Ovih dana nekoliko smo se puta i službeno smrznuti, a ima li boljeg lijeka za hladnoću od neke guste, hranjive i ukusne juhe? Naš današnji izbor je gusta juha od govedine i ječma - toliko fina da bismo ju mogli jesti cijeli tjedan.
Ukusna govedina, hranjivo i zdravo povrće i ječam, začini... tajna su dobrog okusa ove divne guste juhe. Naime, gusta juha od govedine i ječma jelo je za cijelu obitelj, koje se može podgrijavati nekoliko dana zaredom - baš poput sarme!
Savjeti za još ukusniju gustu juhu od govedine i ječma
Donosimo nekoliko savjeta iskusnih majstora za guste juhe koji će ti sigurno pomoći da tvoja gusta juha od govedine i ječma bude još ukusnija...
- Poprži meso - na taj način iz govedine (ili nekog drugog mesa koje ćeš koristiti) izvući ćeš puno više okusa, a u tome je bit
- Priprema povrća - povrće nasjeckaj na komade jednake veličine kako bi svi komadi bili kuhani u isto vrijeme
- Tekstura ječma - ječam ovom jelu daje posebnu, žvakastu teksturu u kojoj i jest čar ovog jela za utjehu
- Ostaci - ova gusta juha od govedine i ječma još je ukusnija sljedeći dan, kada se okusi, nakon dana u hladnjaku, još bolje prožmu
Može li se gusta juha od govedine i ječma skuhati unaprijed?
Naravno, ova divna gusta juha od govedine i ječma može se skuhati unaprijed budući da može stajati u hladnjaku do 3 dana. Kako smo već i naglasili, ionako je ukusnija drugi dan, tako da se zapravo priprema unaprijed toplo preporučuje.
Može li se gusta juha od govedine i ječma zamrznuti?
Naravno! Samo prije zamrzavanja pusti da je juha potpuno ohladi. U zamrzivaču ova juha može stajati do 3 mjeseca. Kad ju poželiš pojesti, prvo ju polako odmrzni u hladnjaku, a potom dobro zagrij - pusti da kipi 10-ak minuta.
Mogu li mijenjati sastojke guste juhe od govedine i ječma?
Možeš! Iako nam je ova juha najukusnija s govedinom, može se koristiti i svinjetina, janjetina, teletina, pa čak i piletina. Može se koristiti i mljeveno meso.
Također, svjesni smo da mnogi ne vole ječam, ili se na njega još nisu dovoljno navikli. Umjesto ječma, preporučujemo kvinoju, faro, rižu... Svaka žitarica ovoj će gustoj juhi dati poseban okus i teksturu.
Također, umjesto svima dostupnih šampinjona mogu se koristiti i druge jestive gljive (iz uzgoja ili šumske), a može se dodati i drugo povrće poput krumpira, batata, graška, pastrnjaka, kukuruza, graha... kako bi juha svaki put bila malo drugačija, ali i bogatija i ukusnija!
A sada, dobro prouči naš recept i javi nam kako ti se svidjela ova divna gusta juha od govedine i ječma.
I ove divne juhe odlično griju...