Ukusna kremasta pileća juha s njokima priprema se u crock-potu, a kombinira bogatstvo povrća, začina i kremaste teksture bez dodatka vrhnja. Savršeno se slaže s hrskavim kruhom i svježom zelenom salatom. Juha se bazira na jednostavnim sastojcima poput piletine, mirepoixa (mješavina mrkve, celera i luka) te začinima.
Dodaci poput špinata, češnjaka i hrskave slanine čine ju još boljom. Idealna je kao lagani obrok nakon napornog dana, a priprema se gotovo sama, dok ti možeš uživati u slobodnom vremenu. Sve što ti treba je dobar crock-pot (može i slowcooker) i želja za toplom i hranjivom juhom koja grije tijelo i dušu.
Mješavina celera, mrkve i luka
Mirepoix i kako ga pripremiti
Sastavljen od dvije četvrtine luka, te po jedne četvrtine mrkve i celera, mirepoix je temelj okusa brojnih jela. Bilo da pripremaš juhu, temeljac ili savršen umak, on je ta osnovu koja dodaje dubinu i bogatstvo svakom zalogaju.
Pirjan na maslacu ili ulju ili, kao u ovom slučaju, jednostavno nasjeckan i ubačen u lonac, ovaj aromatični trio ispunjava kuhinju zavodljivim mirisom. Veličina rezanja povrća prilagođava se jelu: sitno nasjeckano za juhe i kremaste umake, a krupnije za guste temeljce pune teksture.
Napravi svoj začin za perad
U ovoj juhi koristi se takozvani "začin za perad". Možeš kupiti gotov, ali lako ga možeš i smiksati kod kuće od samo 9 sastojaka: kadulju, timijan, mažuran, ružmarin, origano, češnjak u prahu, muškatni oraščić, papar i bosiljak.
Postupak je jednostavan – sve sastojke dodaj u zdjelu, dobro promiješaj i spremi u male staklenke ili zatvorene posude. Ova mješavina dat će bogat i uravnotežen okus svakom jelu s peradi.
Kremasta pileća juha
Uživaj i u ovim finim juhama!