Recepti Juha 28. listopada 2024.

Sporo kuhana kremasta pileća juha s njokima

Juha
10 MIN
450 MIN
8
SREDNJE
kremasta pileća juha
Kremasta pileća juha
foto: Donna Hay/Pinterest
Ova kremasta juha od piletine s njokima iz crock-pota je utješna i puna povrća. Savršena je uz hrskavi kruh i svježu zelenu salatu

Ukusna kremasta pileća juha s njokima priprema se u crock-potu, a kombinira bogatstvo povrća, začina i kremaste teksture bez dodatka vrhnja. Savršeno se slaže s hrskavim kruhom i svježom zelenom salatom. Juha se bazira na jednostavnim sastojcima poput piletine, mirepoixa (mješavina mrkve, celera i luka) te začinima.

Pileća juha Možda vas zanima... 5 genijalnih trikova za bolji okus pileće juhe Špajza

Dodaci poput špinata, češnjaka i hrskave slanine čine ju još boljom. Idealna je kao lagani obrok nakon napornog dana, a priprema se gotovo sama, dok ti možeš uživati u slobodnom vremenu. Sve što ti treba je dobar crock-pot (može i slowcooker) i želja za toplom i hranjivom juhom koja grije tijelo i dušu.

Kremasta pileća juha s njokima iz slow cookera | Author: Valter Cirillo / Pixabay Mješavina celera, mrkve i luka foto: Valter Cirillo / Pixabay

Mirepoix i kako ga pripremiti

Sastavljen od dvije četvrtine luka, te po jedne četvrtine mrkve i celeramirepoix je temelj okusa brojnih jela. Bilo da pripremaš juhu, temeljac ili savršen umak, on je ta osnovu koja dodaje dubinu i bogatstvo svakom zalogaju.

Pirjan na maslacu ili ulju ili, kao u ovom slučaju, jednostavno nasjeckan i ubačen u lonac, ovaj aromatični trio ispunjava kuhinju zavodljivim mirisom. Veličina rezanja povrća prilagođava se jelu: sitno nasjeckano za juhe i kremaste umake, a krupnije za guste temeljce pune teksture.

juha s griz noklicama Možda vas zanima... Domaća pileća juha s griz noklicama Recepti

Napravi svoj začin za perad

U ovoj juhi koristi se takozvani "začin za perad". Možeš kupiti gotov, ali lako ga možeš i smiksati kod kuće od samo 9 sastojaka: kadulju, timijan, mažuran, ružmarin, origano, češnjak u prahu, muškatni oraščić, papar i bosiljak.

Postupak je jednostavan – sve sastojke dodaj u zdjelu, dobro promiješaj i spremi u male staklenke ili zatvorene posude. Ova mješavina dat će bogat i uravnotežen okus svakom jelu s peradi.

kremasta pileća juha | Author: Donna Hay/Pinterest Kremasta pileća juha foto: Donna Hay/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Kremasta pileća juha s njokima
10 MIN
pripreme
450 MIN
kuhanja
8
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Pileća prsa 500 g
  • Mirepoix 2 šalica
  • Bosiljak 1 žličica
  • Talijanska mješavina začina 2 žličica
  • Začin za perad 1 žličica
  • Sol 1 žličica
  • Pileći temeljac 4 šalica
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 3 žlica
  • Kondenzirano mlijeko 700 ml
  • Njoki 1 kg
  • Slanina 6 kriška
  • Češnjak 3 režanj
  • Mladi špinat 2 šalica
Postupak
  1. Stavi piletinu, mirepoix (mješavina luka, celera i mrkve), suhi bosiljak, talijanski začin, začin za perad, sol i pileći temeljac u crock-pot. Poklopi i kuhaj na visokoj temperaturi 4-5 sati ili na niskoj 6-8 sati. Zatim usitni piletinu direktno u crock-potu.


  2. Dodaj smjesu gustina, kondenzirano mlijeko i njoke. Promiješaj i ponovno poklopi. Kuhaj još 45 minuta do 1 sat, dok juha ne postane gušća, a njoki ne omekšaju.


  3. Dok se juha zgušnjava, nareži slaninu na sitne komade i prži dok ne postane hrskava. Ocijedi na papirnatim ubrusima i obriši većinu masnoće iz tave, ostavljajući samo malo za špinat i češnjak.

    Dodaj češnjak i prži ga jednu minutu. Dodaj špinat i miješaj dok ne povene. Makni s vatre. Dodaj slaninu i špinat u crock-pot i sve dobro promiješaj.


  4. Ako je potrebno, dodaj još tekućine. Ponovno posoli i popapri prema ukusu.


Uživaj i u ovim finim juhama!

Krem juha od gljiva Možda vas zanima... Najbolja krem juha od gljiva ikad - tajna je u sherryju Recepti juha od lazanja Možda vas zanima... Juha od lazanja: Omiljeno jelo, ali na žlicu! Recepti krem juha od brokule Možda vas zanima... Krem juha od brokule i indijskog oraščića Recepti krem juha Možda vas zanima... Predobra krem juha s pečenom mrkvom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.